Corona i Storbritannia

- På randen av kollaps

For å få sengeplass på britiske sykehus, skal pasientene måtte vente opp mot 50 timer.

LANGE KØER: Britiske pasienter må vente lenge før de får fast sengeplass på sykehusene. Foto: Shutterstock / NTB
LANGE KØER: Britiske pasienter må vente lenge før de får fast sengeplass på sykehusene. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lange køer og lang ventetid tyder på at en vinterkrise allerede er i gang hos det britiske helsevesenet.

Det skriver The Independent.

Avisa skal ha sett informasjon på at flere pasienter ved et sykehus i Lancashire har måttet vente i over 40 timer før de fikk en seng.

En pasient skal ha tilbrakt minst 47 timer på akuttmottaket, før vedkommende fikk et vanlig rom.

Ansatte ved sykehuset beskriver situasjonen som «på randen av kollaps».

Lite kapasitet igjen

Før helga var 91 prosent av alle sengeplassene på engelske sykehus opptatt. Er det mer enn 85 prosent av sengene som er okkupert, regnes det som et usikkert nivå.

- Vi er allerede i en krise og har en farlig trengsel av pasienter, sier Dr. Katherine Henderson, president ved The Royal College of Emergency Medicine.

Hun forklarer videre at vinteren byr på ekstra utfordringer, og at personalet er stadig mer bekymret for om helsevesenet vil takle situasjonen.

- Travleste på over 20 år

Til BBC forteller den skotske nyrespesialisten Dr. Caroline Whitworth ved Edingburgh Royal Infirmary at hun aldri har opplevd liknende.

- Jeg tror at det aldri har vært travlere her, og jeg har jobbet her i over 20 år, sier hun til kanalen.

Hun forteller videre om hvordan de våkner opp til en kø av pasienter som venter på å komme inn på sykehuset, hovedsakelig fra legevakta.

REAGERER: President Joe Bidens pressesekretær Jen Psaki reagerer på sykehus-spørsmål fra en Fox News-journalist. Foto: Det hvite hus. Vis mer

5,7 millioner

Også The Times har omtalt belastningsproblemene. Ifølge avisa venter rundt 5,7 millioner briter nå på behandling på ulike sykehus rundt i landet. Det skal være det høyeste antallet siden august 2007.

Ifølge avisa skal Sajid Javid, Storbritannias helseminister, skal forberede grep for å få bukt med problemet.

Kraftig coronaøkning

Britene opplever også en kraftig økning i antall coronatilfeller. Ifølge Sky News er det i løpet av det siste døgnet rapportert om 49 156 tilfeller av covid-19, samt 45 dødsfall det siste døgnet.

Søndag ble det meldt om 45 140 tilfeller, samt 57 dødsfall.

De nyeste tallene viser den kraftigste økninga siden 17. juli i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer