Coronaviruset:

- På rett vei

Regjeringens gjenåpningsplan kan sannsynligvis følges slik den er skissert, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

DETTE SKJER VIDERE: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad er optimistisk med tanke på smittesituasjonen inn mot sommere, men sier at det er spesielt én ting som avgjør hvordan høsten blir. Video: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det siste døgnet er det registrert 222 coronasmittede i Norge. Det er 221 færre enn ukesnittet. Snittet de siste sju dagene er snittet 443 per dag. For ei uke siden var snittet 555.

- Vi er absolutt på rett vei, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til NTB.

Han sier smittetallene går ned i de fleste kommunene og at R-tallet holder seg under 1, takket være god innsats fra innbyggerne og gode smittesporere.

- Det er en imponerende prestasjon når vi er omgitt av muterte og mer smittsomme virusvarianter. Det gjør at regjeringens gjenåpningsplan sannsynligvis kan følges slik den er skissert, sier Nakstad.

Flere tror at smitten reduseres

Det norske folk ser ut til å dele hans optimisme. April er nemlig første måned så langt i pandemien hvor flere tror at smitten i Norge vil reduseres, i stedet for å øke framover.

Det viser Opinions koronamonitor.

I april svarte tre av ti at de tror smitten vil øke, mens 40 prosent tror den vil synke. 30 prosent tror antallet forblir uendret.

- I samtlige måneder under pandemien har flere forventet økning enn reduksjon i smitte. April er første måned hvor dette ikke lenger er tilfellet, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer