På rømmen etter drapsforsøk i Oslo - tatt med pistol og falskt pass i Nederland

Skytingen på åpen gate i Oslo har sterke forgreininger i gjengmiljøet.

MULIG BESTILLINGSATTENTAT: Politiet jobber ut fra teorien at skytingen mot en tidligere hovedfigur i B-gjengen var et betalt oppdrag. Her fra åstedet på Ellingsrud, nordøst i Oslo. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK / DAGBLADET
MULIG BESTILLINGSATTENTAT: Politiet jobber ut fra teorien at skytingen mot en tidligere hovedfigur i B-gjengen var et betalt oppdrag. Her fra åstedet på Ellingsrud, nordøst i Oslo. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 22 år gammel mann ble i juni pågrepet i Nederland siktet for drapsforsøk på åpen gate i Oslo.

Han ble lørdag fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Mannen er i tillegg siktet for flere andre alvorlige forhold.

- Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, men samtykket til varetektsfengsling slik at politiet får tid til å etterforske, sier 22-åringens forsvarer, advokat Heidi Juritzen, til Dagbladet.

Tatt med våpen Retten besluttet at han skal fengsles i fire uker fordi tatt med en annen manns skytevåpen, ammunisjon og pass da han ble pågrepet.

- Dette tyder på at siktede ikke hadde intensjon om å la seg pågripe, skriver retten i kjennelsen.

Advokat Juritzen vil ikke kommentere hvordan 22-åringen stiller seg til dette, og vil heller ikke si noe om hvorfor mannen var i besittelse av skytevåpen, ammunisjon og pass.

Mannen har vært på flukt siden skyteepisoden på Ellingsrud i Oslo 30. juli. En norskpakistansk 27-årig mann ble truffet av flere skudd, men ble ikke livstruende skadd.

Gjengmiljøet Skyteepisoden har sterke forgreininger til gjengmiljøet i hovedstaden, og det 27-årige offeret er en sentral skikkelse i den såkalte B-gjengen, med flere alvorlige dommer på rulleblandet.

Politiet tror skyteepisoden på Ellingsrud kan ha vært et bestillingsattentat. På den annen side var begge de to siktede og offeret, samt en fjerde mann, ute og spiste sammen på en restaurant tidligere på kvelden 30. juli.