På rømmen med chatte-venn

Natt til tirsdag rømte ei 15 år gammel jente sammen med en 26 år gammel mann hun traff på internett. Politiet sier i dag at de to var i Sverige for et par dager siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to er nå etterlyst i alle Schengen-landene, etter at ingen av dem har gitt livstegn fra seg siden de forsvant. Den 15 år gamle Oppland-jenta skal ifølge politiet ha kommet i kontakt med mannen gjennom en chatte-kanal på internett.

Etter at jenta pakket sakene sine og lurte seg ut av huset natt til tirsdag, ble hun plukket opp av 26-åringen, som er fra Buskerud.

- De har møtt hverandre på internett, og har også snakket sammen på telefon. De har også truffet hverandre, sier politiinspektør Bodil Thorp til Dagbladet.no.

- Visste foreldrene til jenta om denne kontakten?

- Ja, de visste at de har truffet hverandre.

Vært i Sverige

Politiet fikk tidligere i uka vite at mannen hadde familie i Sverige, og gikk derfor ut i fra at de var på vei til nabolandet. For et par dager siden viste også en telefonutskrift at de hadde vært i landet.

- Men vi vet ikke hvor de har vært, sier Thorp.

- Har de besøkt hans familie der?

- Vi har vært i kontakt med familien, men det er ingenting som tyder på det.

I Sverige er alle politidistrikt varslet om at de to trolig er i landet, men Thorp innrømmer at det ikke er så mye de kan gjøre.

- Dette er jo ingen kriminalsak, men vi tar det seriøst med tanke på jentas alder, sier hun.

Over helgen vil Gjøvik-politiet vurdere hva de skal gjøre videre i saken. Til nå har det vært vanskelig å gjøre annet enn å snakke med familiene og vennene til de to.