Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På scenen med smerter

- Jeg vet hvilket mareritt migrene er, og unner folk all mulig smertelindring, sier Hege Schøyen. I mange år har hun stått på scenen med kraftige migreneanfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kjente revystjernen ønsker den nye generasjonen migrene-medisiner velkommen, og håper at de kan hjelpe de mange hundre tusen nordmenn som er rammet. Selv om hun mange ganger har vært fristet til å bruke medisiner som Imigran for å fordrive de kraftige hodesmertene hun får ved migreneanfall, har hun latt det være.

- Jeg er redd for å bruke ting som gjør meg rolig på scenen. Da spiller jeg heller med smerter, sier Hege Schøyen til Dagbladet.

Nettopp på grunn av sitt spesielle yrke tror Schøyen ikke at hun vil bruke de nye medisinene Zomig, Naratriptan, Eletriptan og Rizatriptan. I stedet sverger hun til naturmedisin og medikamentet Treo som hun kjøper reseptfritt i Sverige og Danmark.

- Treo inneholder koffein og acetylsalicylsyre, som også finnes i Dispril, og tar toppen av smertene. Det må skyldes en tilfeldighet at det ikke er til salgs i Norge, sier Schøyen.

MIGRENERAMMET: Hege Schøyen