På skiltet står det at dette er en afrikansk løve ... Så avslørte den seg selv ved å bjeffe

Dyrehagen hadde jukset.

IKKE HVA DET STÅR: Ifølge BBC står det på dette skiltet at krabaten inne i buret er en løve. Dyrehagen er nå imidlertid tatt for juks, for dette er ingen stor katt. Foto: AP / NTB Scanpix
IKKE HVA DET STÅR: Ifølge BBC står det på dette skiltet at krabaten inne i buret er en løve. Dyrehagen er nå imidlertid tatt for juks, for dette er ingen stor katt. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den noe uvanlige hendelsen fant sted i Henan-provinsen i Kina, hvor dyrehagen, i mangel på en løve, lot som om den tibetanske mastiff-hunden var en afrikansk løve.

Ifølge BBC skal flere av dyrehagens besøkende ha vært i harnisk, etter å ha funnet ut at de ansatte hadde jukset og satt inn en «stunt-løve» mens den ekte var på et avlssenter.

En mor skal ifølge Beijing Youth Daily ha stått utenfor «løvens» bur, da hun skulle vise sønnen hvordan dyret brølte. Sjokket ble derfor stort når krabaten i buret bjeffet.

- Dyrehagen prøvde å lure oss. De prøver å skjule at «løvene» er hunder, sier mora til avisa, ifølge BBC.

Den svære - men riktignok ikke store - tibetanske mastiffen, kan veie opp mot 85 kilo, og betegnes som en storvokst molosserhund med kompakt og kraftig kropp, ifølge Wikipedia.

Dyrehagens sjef, Liu Suya, forklarer det hele med at den tibetanske mastiffen, som er en av de ansattes, ble satt inn da løven ble sendt på avlssenter. De skal ha ment at det var gunstig med tanke på sikkerheten.

Ikke nok med det: i buret til en leopard, fant de besøkende en hvit rev, og i et annet en hund som skulle «forestille» en ulv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer