På skiltet står det at dette er en afrikansk løve ... Så avslørte den seg selv ved å bjeffe

Dyrehagen hadde jukset.

IKKE HVA DET STÅR: Ifølge BBC står det på dette skiltet at krabaten inne i buret er en løve. Dyrehagen er nå imidlertid tatt for juks, for dette er ingen stor katt. Foto: AP / NTB Scanpix
IKKE HVA DET STÅR: Ifølge BBC står det på dette skiltet at krabaten inne i buret er en løve. Dyrehagen er nå imidlertid tatt for juks, for dette er ingen stor katt. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den noe uvanlige hendelsen fant sted i Henan-provinsen i Kina, hvor dyrehagen, i mangel på en løve, lot som om den tibetanske mastiff-hunden var en afrikansk løve.

Ifølge BBC skal flere av dyrehagens besøkende ha vært i harnisk, etter å ha funnet ut at de ansatte hadde jukset og satt inn en «stunt-løve» mens den ekte var på et avlssenter.

En mor skal ifølge Beijing Youth Daily ha stått utenfor «løvens» bur, da hun skulle vise sønnen hvordan dyret brølte. Sjokket ble derfor stort når krabaten i buret bjeffet.

- Dyrehagen prøvde å lure oss. De prøver å skjule at «løvene» er hunder, sier mora til avisa, ifølge BBC.

EN HUND, IKKE EN LØVE: Det var denne tibetanske mastiffen de ansatte valgte å bytte ut med løven, da løven selv ble sendt på et avlssenter. Foto: AP / NTB Scanpix
EN HUND, IKKE EN LØVE: Det var denne tibetanske mastiffen de ansatte valgte å bytte ut med løven, da løven selv ble sendt på et avlssenter. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Den svære - men riktignok ikke store - tibetanske mastiffen, kan veie opp mot 85 kilo, og betegnes som en storvokst molosserhund med kompakt og kraftig kropp, ifølge Wikipedia.

Dyrehagens sjef, Liu Suya, forklarer det hele med at den tibetanske mastiffen, som er en av de ansattes, ble satt inn da løven ble sendt på avlssenter. De skal ha ment at det var gunstig med tanke på sikkerheten.

Ikke nok med det: i buret til en leopard, fant de besøkende en hvit rev, og i et annet en hund som skulle «forestille» en ulv.

BJEFFET: Den tibetanske mastiffen avslørte seg selv ved å bjeffe. Foto: AP / NTB Scanpix
BJEFFET: Den tibetanske mastiffen avslørte seg selv ved å bjeffe. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer