På solsida

Hvor ille har vi det i landet som er verdens beste å bo i? Det har hittil vært valgkampens heteste tema.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HJERTERÅTT! ROPTE GRO ut over Studenterlunden for 16 år siden. Det var valgkamp, og pasienter døde i hjertekøene. Gro var i opposisjon og angrep Kåre Willochs ynkelige bevilgninger til helsevesenet. Vel ett år etterpå ble hun selv statsminister, og ventelistene ble enda lengre. I dag er rollene byttet om i dobbel forstand. Fra sin regjeringsposisjon smeller Thorbjørn Jagland beskyldninger om hjerteløshet mot Jan Petersen. Det er følgene av et regjeringsskifte til høsten Arbeiderpartiets leder er så bekymret for. Skatte- og avgiftslettelsene vil ramme dem som fra før har det verst både her hjemme og ute i den store verden.

MULIGENS ER DET ERFARINGEN fra Gros tid som har fått statsminister Jens Stoltenberg til å ligge lavt i den nye brevkrigen. Hans applaus til Jaglands leserbrev, som utspillet ble kalt, satt langt inne. Og når den endelig kom, virket den som en pliktøvelse. Det var nok til å sette i gang spekulasjoner om gnisninger i partiledelsen, og det er det siste partiet trenger for tida.

MEN HVA LIGGER IGJEN på bakken når alt støvet fra brevkrigen er drevet vekk? Stort sett er det velkjente standpunkter lederne for våre to største partier har kastet mot hverandre. Men innpakningen var ny. Jaglands tone var uvanlig skarp, og plutselig ble det temperatur i valgkampen. Når så Jagland endelig har satt fart på svinghjulet, ønsker Stoltenberg alt folket god ferie. Slikt kalles dårlig timing, og vitner om manglende samarbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer