Vannscooter

På sommeren seksdobles Kragerøs befolkning. Nå leder de an i vannscooteropprør: - Nok er nok

Kommunene vil reversere regjeringens frislipp av vannscootere.

KAN BLI VANSKELIG: Regjeringen liberaliserte regelverket for vannscootere, men lar kommunene lage egne forskrifter. Det kan gjøre reglene strengere. Her en vannscooterfører i Oslofjorden ved Sandvika. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
KAN BLI VANSKELIG: Regjeringen liberaliserte regelverket for vannscootere, men lar kommunene lage egne forskrifter. Det kan gjøre reglene strengere. Her en vannscooterfører i Oslofjorden ved Sandvika. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Regjeringens frislipp av vannscootere har vekket debatt i hele landet.

Den 18. mai vedtok regjeringen å sidestille reglene for bruk av vannscootere med andre fritidsfartøy. Det vil si at vannscootere nå kan benyttes 50 meter fra badesteder, så lenge fører følger femknopsgrensa.

Støy, sikkerhet og dyreliv har vært blant argumentene for å ikke la vannscooterne få slippes løs i den norske skjærgården. Regjeringen vedtok frislippet 18. mai i år.

- Nok er nok

Med de nye reglene blir det opp til hver enkelt kommune å lage lokale forskrifter, som regulerer bruken av vannscooter, og nå jobber flere skjærgårdskommuner på spreng med å finne ut hvordan de kan stoppe framdriften.

- Det store spørsmålet er hvordan vi skal gå fram. Regjeringen har tvunget oss inn i en tidsnød, sier Kragerø-ordfører Jone Blikra (Ap) til Dagbladet.

- Vi må si: Nok er nok i Kragerø-skjærgården. Vi trenger ikke 50-60 vannscootere som leker seg i skjærgården. Vi har snakket med mange kommuner som holder på med å lage samme forskrifter. Det er den forbaska tida som gjør det nesten umulig å få vedta. Vi skal få det til, men vi må følge lov og retningslinjer, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer