På sommerjobb i Danmark

RANDERS (Dagbladet): DeLillos har tatt med seg unger og koner til Danmark for å spille inn høstens nye album. De fire halvgamle guttene i Norges mest populære popband synes det går i akkurat passe fart her på landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Man er jo nesten bestefar når man er tretti i dag, sier Lars Lillo-Stenberg (35). Vokalisten i deLillos ser ikke ut som en bestefar ennå. Derimot høres han ut som en bestefar, for han bruker forferdelig lang tid på å fortelle ting.

Seks smårollinger

deLillos er blitt voksne og dermed mer praktiske. I år kombinerer de like godt familieferie, Legoland og studioinnspilling i Danmarks ettertraktede Puk-studio. Akkurat som Lars Lillo-Stenberg har også Lars Beckstrøm (37), Lars Lundevall (27) og Øystein Paasche (34) tatt med seg kone og barn nedover. Til sammen seks små mennesker løper rundt på plenen og minner guttene om at tida er gått.

- Enkelte av sangene vi har spilt inn nå handler om en slags frustrasjon over at tida går så fort. Om hastigheten på verden rundt oss, sier Lars Lillo-Stenberg.

Lars Beckstrøm er uenig, han mener sangene de har laget handler om mye forskjellig.

- De handler for eksempel om lykke.

Smokie-venner

I mai spilte deLillos inn en rekke sanger her i Danmark. Nå holder de på med den vanskelige jobben å velge hvilke låter som skal få være med.

- Det blir mellom 11 og 13 låter på albumet. Vi har også nesten bestemt oss for tittelen, vi tror det blir «En underlig venn». Vi har også jobbet mye med det vokale og med koringen denne gangen, påpeker Lars Lillo-Stenberg.

Puk-studio i Danmark har i flere år vært innspillingsarena for kjente norske og internasjonale artister. Det er flere innspilingsstudioer her, skjønt plassert midt i den grønne danske herligheten.

Under oppholdet får artistene en lekker leilighet, svømmebaseng, kokk og et akkurat passe dyreliv med rådyr og kaniner. Det er også spennende å finne ut hvilket annet band som har innspilling samtidig. DeLillos ble beæret med selskap av selveste Smokie, som holdt til i nabostudioet. Mest til glede for juniorutgavene av deLillos og til gremmelse for de mer kvalitetssøkende voksne.

Helt dødt

deLillos hadde knapt en eneste strofe klar da de dro sydover denne våren. Bare et par raske øvinger hjemme, og så tok de sjansen på at den nødvendige inspirasjonen ville komme strømmende i de landlige omgivelsene.

Det gjorde den også.

- En av sangene var bare en halv time gammel da vi spilte den inn. Alt kom i boks i løpet av 15 dager, vi har vært veldig produktive. Det som er morsomt er at vi har beholdt stort sett alt slik det ble. Det er klart at vi nå hører enkelte ting som kunne vært gjort om igjen, men det gjør ikke noe, forteller de.

- Dessuten greier vi å spille alt som er på albumet live denne gangen, sier gitaristen Lars Lundevall fornøyd.

Det har vært en fin erfaring å jobbe konsentrert i et studio hvor ikke andre forpliktelser forstyrrer. Her er det verken aktuelt å hente barn i barnehagen eller å drikke seg full på pub. Det skjer rett og slett ingenting her. Nettopp det er deLillos veldig fornøyd med.

- Vi har egentlig aldri levd så vilt, men nå har vi i hvert fall laget en sang som heter «Det var Stones», forteller de halvvoksne guttene fornøyd.

COVERBILDE: deLillos poserer i den danske kornåkeren.