På sporet av bin Laden

Arrestasjonen av al-Qaidas operasjonsleder og kasserer har satt ny fart i jakten på Osama bin Laden. Terrorjegerne sitrer av optimisme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrorjegerne i USAs etterretningstjeneste CIA mener de har god grunn til å håpe at arrrestasjonen av Khalid Shaikh Mohammed og

Mustafa Ahmed al-Hawasawi, terrornettet al-Qaidas hovedkasserer, vil føre dem til Osama bin Laden.

Den saudiarabiske terrorsjefen smatt unna USAs beleiring av huelbasen i det afghanske fjellområdet Tora Bora i desember 2001. For første gang siden den mislykte jakten i grottene kan jegerne nå fastslå at bin Laden er i live, skriver Time Magazine.

Osama gjemmer seg et sted i det nordlige Pakistan, mener etterretningsfolkene. Myndighetene i Pakistan har lenge strittet imot, men innrømmer nå motstrebende at flere av nettverkets ledere trolig har søkt skjul der.

- Vi tror bin Laden vil forlate sitt skjulested etter at Mohammed ble tatt. Når han gjør det, har vi god sjanse til å fakke ham, sier en pakistansk etterretningsagent til Time.

al-Qaidas operasjonsleder og fremste militærstrateg ble arrestert i den nordpakistanske byen Rawalpindi. Pakistanske agenter sier at Mohammed nylig hadde kontakt med bin Laden.

Da kuwaiteren av pakistansk opprinnelse ble avslørt i et nabolag der det bor mange pensjonerte offiserer, ventet USA og Pakistan i åtte timer før de anholdt ham.

Mohammed ble fotfulgt gjennom Rawalpindis folksomme gater i håp om at han skulle lede agentene direkte til verdens mest ettersøkte.

Da det ikke skjedde, stormet agentene det to etasjers huset og arresterte al-Qaidas tredje mektigste.

Pakistansk etterretning skal ha fått tak i flere håndskrevne beskjeder fra Osama bin Laden. De tyder på at han gjemmer seg ett av tre mulige steder:

  • I Nordvest-territoriet, de stammestyrte og lovløse fjelltraktene langs grensa til Afghanistan.
  • I hovedstaden Islamabad, eller i
  • Rawalpindi, som ligger bare 30 kilometer fra hovedstaden.

    bin Ladens fire koner og flere enn ti av barna har ifølge en av Times kilder gått i dekning i Iran, der de får hjelp av sterkt USA-fiendtlige grupper i Revolusjonsgarden.

<B>MÅ BLÅSE SKJULESTEDET: Osama bin Laden er nødt til å skifte skjulested, tror ekspertene.
<B>TATT: Khalid Shaikh Mohammed.