- På sporet av millioner i utlandet

SKIEN (Dagbladet): - Vi har funnet spor etter penger, både i Norge og utlandet. Det sier leder av etterforskningen mot travtrener Atle Hamre, politifullmektig Alf Martin Evensen i Larvik, til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet jakter nå for fullt på en mulig skjult formue i Hamre-saken.

Atle Hamre er siktet for å ha presset skipsreder Thor Christensen i Sandefjord for 28 millioner kroner gjennom en årrekke. Til nå er bare et mindre pengebeløp beslaglagt.

Hamre nekter straffskyld, og forklarer at han bare har vært en medhjelper og mellommann for Thor Christensen. Politiet er overbevist om det motsatte. I morgen vil Evensen begjære Hamre fengslet i ytterligere fire uker i forhørsretten i Larvik. Begrunnelsen er fare for bevisforspillelse.

Jakten på pengene

Evensen bekrefter overfor Dagbladet at jakten på hvor millionene til Christensen har tatt veien, nå er en svært sentral del av etterforskningen.

- Vi har spor som leder oss både til utlandet og Norge. Mer konkret kan jeg ikke være, sier politifullmektig Alf Martin Evensen.

Han vil ikke svare på hvor i utlandet politiet mener å ha spor etter en skjult formue. Evensen vil heller ikke kommentere om millionene kan knyttes direkte til utpressingssaken.

Ti etterforskere fra Kripos, Økokrim og politiet i Larvik arbeider på spreng for å nøste opp løse tråder i saken. Politiet får stadig tips, og vitneforklaringene går mer og mer i dybden.

Flere av tipsene har kommet fra folk med tilknytning til travmiljøet. Med en ny fengsling av Hamre torsdag, vil etterforskningen pågå for fullt i sommer.

Ukjent

- Vi vil begjære Atle Hamre løslatt. Politiet har hatt seks uker på seg, og vi kan ikke skjønne at det lenger er fare for bevisforspillelse i saken, sier advokat Tor Kjærvik til Dagbladet.

Han er ukjent med at politiet nå mener å ha spor etter en skjult formue.

Etter det Dagbladet forstår har politiet foretatt en grundig analyse av økonomien til fornærmede Thor Christensen. Det skal være klarlagt hvordan han har utbetalt og finansiert millionene som har gått til utpresserne.

Mange har stilt spørsmål ved hvordan Christensen i år etter år har kunnet gi etter for utpressingen. Men etter det Dagbladet forstår har etterforskerne ikke funnet noe som kan sette spørsmålstegn ved hans rolle i saken.