Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På sporet av Securitas-ranere

Politiet har funnet utstyr som trolig ble brukt i Securitas-ranet under ransakingen av Drammens-leiligheten som har vært politibeleiret siden søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har gjort interessante funn som nå er oversendt Kripos for analyse, sier adjutant Ingunn Hodne ved Drammen politidistrikt.

Etter det Dagbladet erfarer kan det dreie seg om klær som en eller flere av ranerne har brukt under millionranet mot en pengetransport i Mjøndalen natt til onsdag i forrige uke. Politiet har så langt ikke funnet våpen.

Leiligheten i Drammen er det eneste konkrete sporet politiet har i jakten på gjerningsmennene. Mannen som bor i leiligheten benekter enhver kjennskap til Securitas-ranet. Han er ikke mistenkt for å ha deltatt i ranet.

Fire teknikere fra Kripos og Drammen avsluttet klokka 15 i går den grundige gjennomgangen av leiligheten. Fingeravtrykk og hår som kan komme fra ranerne, er sendt til analyse.

Politiet har fått tips om en skyteepisode som skal ha funnet sted i leiligheten mellom onsdag og fredag i forrige uke. Glassmesteren som i helga skiftet fem vindusruter i leiligheten, ble avhørt i går. Ingenting bekrefter at skudd skal ha blitt avfyrt i leiligheten.

Dykkere fra brannvesenet kommer til å undersøke bunnen av vannet som ligger ved leiligheten. Politiet håper å finne ransutstyr eller noe som kan bekrefte den påståtte skyteepisoden. De har fått interessante opplysninger fra avhør, men setter sin lit til at de tekniske sporene skal avsløre identiteten til en eller flere av ranerne.

- Per i dag er vi ikke nær en pågripelse, sier adjutant Hodne.

Politiet har tips om at samme hardt belastede kriminelle gjeng kan stå bak flere av pengetransportranene det siste året.