Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På stemmefiske i kristenland

Til høylytte lovprisninger fra 1300 troende i Levende Ord forsvarte Carl I. Hagen Israel, gikk til angrep på islam og liknet nesten på en gud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Hagen går til angrep på islam, snakker om kristne verdier og ber våre nye muslimske landsmenn om å reise hjem dersom de skulle ha problemer med verdiene.

-  Det er en stor ære stortingsrepresentanten og Israel-vennen Carl I. Hagen viser oss, sier pastor Enevald Flåten, grunnleggeren av Levende Ord i Bergen med 2700 medlemmer.

-  Wouiiiiii, hyler de 1300 frammøtte på sommerfestival i den karismatiske menigheten. Hagen entrer podiet med de digre blå skjermene som snart skal kringkaste ham trippelt ut i salen.

-  Da pastor Enevald Flåten kom hit for 12 år siden var dette bygget et skall, nå er det fullt med mye positivt, en grunnskole og videregående skole, bygd på de kristne verdier, her lærer de å ikke kreve noe før de har gjort sin plikt.

-  Wouiii, fra salen.

Frontalangrep

Så starter frontalangrepet på Arafat og islam:

-  De sier jeg er her for å kapre velgere, men mitt engasjement for Israel kommer av at jeg er en aktiv samfunnsborger. Selv om naboene har villet utslette Israel, har de forsvart demokratiet. Israel har bare ført forsvarskriger, Arafat har bare gått til angrep. De myrder kvinner og barn for å spre frykt og terror. Når Israel kommer i skade for å drepe, er ikke intensjonen å ramme sivilbefolkningen slik Arafat gjør.

-  Ja, ja, lyder spredte stemmer langs stolrekkene.

-  Vi kristne er opptatt av barn. «La de små barn komme til meg,» sa Jesus. Jeg kan ikke skjønne at Muhammed kan ha sagt det samme. Da må det være «la de små barn komme til meg slik at jeg kan utnytte dem for å islamisere verden». De sender barna ut med små-stein slik at de blir skutt på CNN i beste sendetid, de bruker barna. Jeg kan ikke se noen likhet med rettferdighet og moral som i kristendommen.

Med stadig flere muslimer i Norge minnet Hagen på at vi må huske våre egne verdier, som jo er å være «tolerante».

-  Hvis de ikke respekterer vårt lands samfunnsregler og verdigrunnlag og ikke er fornøyd med det, kan de reise hjem.

-  Wuoiiii, hyller salen.

Hagen strekker ut armene, oppglødd, uten manus, en meter over salen. Den 730 kilometer lange separasjonsmuren Israel har satt opp og som Den internasjonale domstolen i Haag, FNs høyeste juridiske rettsinstans, har kjent i strid mot folkeretten og palestinernes fundamentale rettigheter, kaller Hagen «et sikkerhetsgjerde», og at det burde også Kåre Willoch forstå.

-  Wouiii.

Ikke såret noen

Fremskrittspartiet mener FN skal løse konflikter, men i går hadde pipa en annen lyd:

-  At man setter de to bokstavene FN foran, betyr ikke at vi skal bøye oss på knærne for alt.

-  Du er imot muslimske fundamentalister, hva med kristne?

-  Jeg forstår ikke spørsmålet, sier Hagen i det han setter seg i bilen på vei mot flyplassen og vaktmesterboligen på Nøtterøy.

-  22 000 palestinere er hjemløse etter at israelere har revet husene deres under den siste intifadaen. Er det greit?

-  De er ikke truet med utslettelse.

-  Hvorfor er du her?

-  Jeg ble invitert av Enevald Flåten, svarer Hagen.

-  Hvilket parti bør en god kristen stemme på?

-  Gode kristne stemmer etter grundig overbevisning, sier Hagen.

-  Lovet ikke du å ligge lavt i terrenget fram til februar?

-  Jeg har ikke såret noen nå, har jeg det, da?

Derfor inviterte Flåten Hagen:

-  Hagen er en Israel-venn som klart aksepterer israelernes rett til å bo i landet.

-  Hvilke politiske verdier deler dere med Frp?

-  Familiepolitikk og utdanning. Frp er det nest ledende partiet i menigheten, sier Flåten. Han vil ikke si hva han stemmer, men ikke rødt, for det går på tverke av de kristne verdiene, mener han.

PASTOR HAGEN: Bondevik fikk sitt kristne stevne i Sarons Dal i helga, nå var det Hagens tur, hos Levende Ord i Bergen. Stemmefiskere i samme vann.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media