Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På stram line

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk utenrikspolitisk debatt føres i all hovedsak med brede pensler. Unntaket er Midtøsten som er et brennbart innenrikspolitisk spørsmål. Den interne regjeringsstriden om pengestøtte til Hamas viser det til fulle og utenriksminister Jonas Gahr Støre har vaklet av gårde i et forsøk på å balansere kravene fra SV og Ap, og kravene fra aktører internasjonalt som EU, USA, Israel og palestinske myndigheter. I dette minefeltet har Støres handlingsrom vært lite.

Det han har forsøkt er å plassere Norge innenfor den internasjonale fronten som legger tungt press på Hamas for å gjøre dem stuereine. På denne arenaen har han lykkes og kan kanskje dra i land en seier dersom han får med seg tunge giverland i å finne nye bistandskanaler til Palestina. Men på den nasjonale arena har han ikke lykkes. Det som står igjen etter Støres kanossagang til Ap\'s og SVs stortingsgrupper er en utenriksminister både på og med en strammere line i forhold til Stortinget.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media