På «svigermor»-besøk og fest

I går inntok den musikkinteresserte kronprinsen festivalbyen Kristiansand. Men først dro Haakon hjem til kjæresten Mette-Marit Tjessem Høiby og hennes familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er blitt en tradisjon at kronprinsen besøker Quartfestivalen. Kronprins Haakon dro rett fra sin mors bursdag på Mågerø til festivalbyen i går. Ved 16-tida plukket han opp kjæresten, Mette-Marit Tjessem Høiby, utenfor utestedet Kick i Kristiansand sentrum. Kronprinsen kom kjørende i sin svarte Audi.

Utestedet ligger like ved Galleri Albert, motebutikken hvor sørlandsjenta har sommerjobb. Deretter kjørte de rett hjem til Mette-Marit og hennes familie.

Mens kronprins Haakon feiret sin mors bursdag, festet kjæresten sammen med gode venner natt til onsdag. Da besøkte hun det populære utestedet Kick. Dit dro også Haakon og Mette Marit sammen i går kveld. Det var svært tydelig at kjæresteparet var svært glade for å se hverandre igjen. De la ikke skjul på sin kjærlighet og kysset hverandre flere ganger på vei ut fra utestedet. Derfra hastet de videre til nattklubben på hotel Caledonien. Dit gikk de for å høre på den teknoinspirerte djèn Nipin Sawhney fra London.

Leder statsråd

Kjæresteparet deltok ikke på noen av utendørskonsertene i går kveld. Det er ventet at han i dag kommer på Oasis-konserten i Bendiksbukta på festivalområdet. Konserten er for lengst utsolgt. Det blir likevel ikke bare rock'n'roll for kronprinsen denne uka. På fredag leder han statsråd på Slottet. Men etter at han har avsluttet møtet med regjeringen, er det ventet at han vil returnere til Sørlandet.

Fra og med fredag har kronprinsen tre ukers ferie fra de offisielle pliktene. 20. juli feirer han sin 27-årsdag på kongefamiliens landsted på Mågerø med nære venner.

Digger Quart

I boka til Fredrik Wandrup, «Haakon - et portrett av kronprinsen som ung mann», skryter kronprinsen av Quartfestivalen: «Folkene der nede får tak i relativt små band som er på vei opp, og fokuserer på dem, mens de bare har noen få store trekkplastre. Men heller ikke de mest kjente bandene på Quart er sånn kjempestore. Jeg har hatt noen aha-opplevelser etter å ha vært der. Plutselig dukker det opp et band i en annen sammenheng, med plate for eksempel. Og så viser det seg at de har vært på Quart, før noen har hørt om dem.»

På spørsmål om han får være i fred: «Nei, men det er gøy likevel. Jeg har noen venner fra Kristiansand. Vi trekker oss litt tilbake mellom arrangementene. På konsertene rusler pressefolk rundt og tar bilder. Men selv om det er lett å få øye på meg på en festival, har jeg ikke lyst å ta for mye hensyn til det. Det kan være litt ubehagelig akkurat der og da, likevel ønsker jeg å være med. Jeg liker godt å være sammen med folk jeg kjenner og oppleve bra konserter. »

Fast gjest

Kronprins Haakon har vært fast gjest på den populære Quartfestivalen de siste årene. Både Mette-Marit og kronprinsen har flere nære venner som beskytter dem mot nysgjerrige publikummere og media. Pressesjef for festivalen, Pål Hetland, sier at kronprinsen har betydd mye for arrangementet, som nå feirer ni år. - Jo da, han har betydd mye i den forstand at han på mange måter har påvirket lokalpolitikerne til å akseptere oss lettere. I begynnelsen hadde vi et litt dårlig rykte. Men Haakons tilstedeværelse var på mange måter en formildende omstendighet for foreldrene. Dermed kunne de sende sine 16-åringer på festival, sier Hetland.

Hetland beskriver årets festival så langt som en suksess - selv om har vært billettkaos og en del beslag av dop.

- Det er hyggelig at kronprinsen besøker festivalen vår, men det er jo mest dere i media som er opptatt av ham. Det er imidlertid deilig å se at alt har klaffet så langt, sier Hetland. Det var på Quartfestivalen i fjor sommer at forholdet mellom kronprins Haakon og Mette-Marit skjøt fart.

SAMMEN PÅ BYEN: Haakon og Mette-Marit festet sammen på flere utesteder i Kristiansand i natt og kysset hverandre hyppig og heftig.