På taket - oppoverbakke

Utfordret naturkreftene, som vant - igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 18-åringen med ferskt førerkort utfordret naturelementene på vinterglatte vestlandsveier. Det gikk ikke bra.

De pussige rundkastene startet på E134 en kilometer fra Ølen sentrum i Sunnhordland ved 14.45-tiden i ettermiddag. Personbilen med 18-åringen ved rattet og to jevngamle kamerater som passasjerer gir gass i 50-sonen.

Forbikjøring med bar asfalt i midten og is og snø i kanten starter med kraftig snurr på hjula. Forsøket på å rette opp bilen går ikke bra, og det ender med rundkast ut av veien, og opp bakken..

Ferden endte liggende opp ned mot en hagemur.

-Øyenvitner har fortalt at det nok gikk adskillig fortere enn fartsgrensen på 50. Men ingen andre trafikkanter ble truffet. Tre fortumlede 18-åringer krabbet ganske uskadd ut av bilen. Det er ikke mistanke om promillekjøring, og sjåføren hadde førerkortet i orden.

-Så får tiden vise om rundkastene får noe etterspill, sier Jan Østebøvik i operasjonssentralen ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.no.

 OPP NED  - OPPOVERBAKKE  Her endte denne bilen etter snurr på glatta på E134 i Ølen i ettermiddag - påå oppsiden av veien. FOTO: Natalie Kolås.
OPP NED - OPPOVERBAKKE Her endte denne bilen etter snurr på glatta på E134 i Ølen i ettermiddag - påå oppsiden av veien. FOTO: Natalie Kolås. Vis mer