På teppet II

Mens Bård Nylund (28) ikke er i tvil om at han skal bli sjef når han er ferdig med studiene, synes ikke Cecilie Holm (24) det frister i det hele tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med jevne mellomrom blir våre fremste likemenn innkalt på teppet til Dagsrevyen for svare på kritikk. Aldeles kostnadsfritt får du her hjelp som ville kostet deg mange tusen om du hadde oppsøkt medierådgivere.

I dag: Politikeren.

– Velkommen til studio. Hva er din kommentar til kritikken?

– Før jeg svarer på det, vil jeg si at (partinavn) tar det som er kommet fram på største alvor. Jeg vil samtidig benytte anledningen til å utrykke forståelse for flere av de synspunktene som er kommet fram. Vi må her være ærlige å innrømme at dette er en vanskelig sak.

– Men hva vil dere gjøre?

– Vi tar til etterretning at det i denne sak er divergerende synspunkter. Det viktigste nå er å lytte til innspillene, og ta dem på alvor, og la dette munne ut i en demokratisk prosess. Dette skal vi til bunns i. Parallelt må vi forsette å fokusere på viktige saker som helse, utdanning, velferd, skole og miljø. Vi er ennå ikke helt i mål, men vi er på rett vei.

– Men er dere ikke denne saken på kollisjonskurs med velgerne?

– Jeg har hørt enkelte påstå dette, og mener at er en særdeles lettvint analyse, som jeg tror velgerne gjennomskuer. Ute i landet er det langt større fokus på andre og viktigere saker som helse, utdanning, velferd, skole og miljø enn man kan få inntrykk av gjennom riksmediene. Der ligger også vårt hovedfokus, og det er opp til velgerne å bedømme hvorvidt vi lykkes.

– Vil du vurdere din stilling?

– Jeg har ikke oppfattet noe krav om det, men dette er opp til partiets organer å vurdere. Jeg tar min del av ansvaret, og føler at jeg har full tillit både fra partiet og fra medlemmene, og det er det er ikke min stil å stikke når ting blir vanskelige.

– Takk for at du kom i studio.

(Ikke svar, men nikk, og vær innbitt og alvorlig)

Følg med i morgen: Næringslivslederen med for høy lønn.