På teppet III

Mens Bård Nylund (28) ikke er i tvil om at han skal bli sjef når han er ferdig med studiene, synes ikke Cecilie Holm (24) det frister i det hele tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med jevne mellomrom blir våre fremste likemenn innkalt på teppet til Dagsrevyen for svare på kritikk. Aldeles kostnadsfritt får du her hjelp som ville kostet deg mange tusen om du hadde oppsøkt medierådgivere.

I dag: Næringslivslederen med for høy lønn.

– Velkommen i studio. Hva er din kommentar?

– Før jeg svarer på det, vil jeg først takke alle de fantastiske ansatte i (firmanavn) som har skapt store verdier for det norske samfunnet. Når det er sagt vil jeg si at jeg er forbauset over at alle som deltar i denne debatten, reagerer så voldsomt på min lønn. Verdien av lønnsavtalen går frem av årsberetningene, og det er ingen lønns-avtale som er mer omskrevet og kommunisert enn denne.

– Men det er et stort beløp?

– Det er det, men vi må se dette i et internasjonalt konkurranseperspektiv, og i et slikt perspektiv er min lønn meeeget moderat. Jeg vil også legge til at denne avtalen er inngått med et enstemmig styre, og det vil bli helt feil av meg å overprøve styrets profesjonelle håndtering.

– Har du vært grådig?

– Jeg deltar aldri i utdelinger av karakteristikker, og kommenterer heller aldri karakterstikker av meg selv. Jeg ser at noen politikere finner det opportunt å kritisere at næringslivsledere tjener for mye. Jeg vil likevel si at dersom man ønsker å kritisere høye lønninger, så skal man gå andre steder enn til jobben som leder av (firmanavn).

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Har du vurdert å si fra deg deler av denne lønna?

– Det viktigste for meg i denne situasjon er å se hvilken jobb jeg har gjort for å utvikle (firmanavn). Jeg har fått være med på å skape store verdier for det norske samfunn og det er jeg faktisk stolt av.

– Har du vært inne på å vurdere din stilling?

– Sånt bruker jeg ikke tid på.

– Takk for at du kom i studio.

(Ikke svar, men nikk, og vær innbitt og alvorlig.)