På teppet V

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med jevne mellomrom blir våre fremste likemenn innkalt på teppet til Dagsrevyen for svare på kritikk. Aldeles kostnadsfritt får du her hjelp som ville kostet deg mange tusen om du hadde oppsøkt medierådgivere. I dag: Konsernsjefen som går av.

■ Du forlater et konsern i dyp krise. Hva er din kommentar?

■ Før jeg svarer på det, vil jeg takke alle dyktige medarbeidere i (konsernnavn) som har skapt store verdier for det norske samfunnet. Vi er langt i fra i en krise, slik du insinuerer, men det skal ikke stikkes under stol at heller ikke vi er uberørt av den globale finanskrisen og at vi står overfor utfordringer.

■ Mange mener at selskapets krise skyldes deg?

■ Jeg har registrert at det er mange som mener mye i disse dager, men bildet er langt mer komplisert. I alle bransjer går det opp og ned, og det som går ned, skal opp.

■ Har du fått sparken?

■ Jeg bestemte meg for å fratre allerede i fjor sommer. Jeg var sliten, og følte meg ikke lenger motivert. Som leder må man ha fokus. Når det fokuset ikke er der, er det ikke ansvarlig å sitte ved roret. Det tar jeg konsekvensen av.

Artikkelen fortsetter under annonsen

■ Samtidig som du får 30 millioner i sluttpakke, blir 25 sparket?

■ Ja, nedgangskonjunkturen har medført fall i inntektene, og det er vedtatt kostnadsreduksjoner der vi må avslutte arbeidsforholdet med noen av våre dyktige medarbeidere. Dette har ingenting med mine avtaler å gjøre. De er vedtatt av et enstemmig styre, noe det har det vært full åpenhet om.

■ Det er mye penger?

■ Jo, men vi må se dette over et lengre perspektiv. Jeg har ofret mine beste år på (konsernnavn) og hvis du ikke lever nær noen som har en slik stilling, så tror jeg ikke du forstår det. Jeg har ikke venner, bare kolleger og familie.

■ Hva skal du bruke tiden på nå?

■ I kveld skal jeg dele en god flaske champagne sammen med min familie. Det har de fortjent.

■ Takk for at du kom i studio. (Ikke svar, men nikk, og smil guttaktig).