Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- På tide å fengsle Krekar

Frp-leder Siv Jensen ser lyst på tiltalen mot Mullah Krekar.

POSITIV: Siv Jensen er positiv til at Mullah Krekar er tiltalt for drapstruslene mot Høyre-leder Erna Solberg. Foto: Jacques Hvistendahl
POSITIV: Siv Jensen er positiv til at Mullah Krekar er tiltalt for drapstruslene mot Høyre-leder Erna Solberg. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Frp-leder Siv Jensen som anmeldte Krekar i fjor mener at tiltale beslutningen i dag viser at det er domstolene som nok en gang må rydde i politiske rotet til regjeringen, det skriver på partiets hjemmeside.

Mullah Krekar er tiltalt for drapstrusler mot Høyre-leder Erna Solberg i fjor.

- Grunnen til at jeg anmeldte Krekar til politiet er at vi i FrP føler at dagens regjering og politiske flertall tar mer hensyn til Krekars behov og sikkerhet enn samfunnets trygghet. Dette er en mann som går fritt rundt i det norske samfunn til tross for at han er dømt for å utgjøre en fare for rikets sikkerhet i Høyesterett, sier Jensen.

Jensen er forsiktig optimistisk med tanke på at Krekar nå blir tiltalt.

- Det er viktig å påpeke at en tiltale ikke er det samme som dom, og det innbeærer at det er ikke sikkert Krekar blir fengslet nå heller. Det er på høy tid at regjeringen tar ansvar og sørger for å gjøre det de burde gjort for lenge siden, nemlig å putte han i forvaring til han blir sendt ut av landet, sier Jensen.