«På tide at Jens viser at regjeringen også har en menneskelig side»

Valgforsker Frank Aarebrot tror Stoltenberg snur om asylbarna.

SPLITTER PARTIET: Statsminister Jens Stoltenbergs asylpolitikk splitter nå hans eget parti. En rekke fylkeslag har gjort vedtak om å utsette utsendelsen av asylbarna. Nå ber hele syv fylkeslag om en ny politikk som legger barnas beste større vekt i asylsaker. Foto: Anette Karlsen / Scanpix
SPLITTER PARTIET: Statsminister Jens Stoltenbergs asylpolitikk splitter nå hans eget parti. En rekke fylkeslag har gjort vedtak om å utsette utsendelsen av asylbarna. Nå ber hele syv fylkeslag om en ny politikk som legger barnas beste større vekt i asylsaker. Foto: Anette Karlsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Statsminister Jens Stoltenberg har bare åtte fylkeslag med seg når han vil kaste ut asylbarna. Hele syv fylkeslag mener han bør vente på ny asylpolitikk for barn.

Nå tror valgforsker Frank Aarebrot at Ap-leder Jens Stoltenberg kan snu, og utsette utsendelsen av de mange asylbarna til Etiopia.

Etter helgas mange årsmøter i det største regjeringspartiet denne helga er det nå blitt helt tydelig: Saken om asylbarna splitter Jens Stoltenbergs parti.

Splitter Ap En opptelling Dagbladet har gjort av samtlige fylkeslag i Ap viser at statsminister Jens Stoltenberg bare har støtte av åtte fylkeslag i å fortsette å tvangsutsende barna.

Hele syv fylkeslag ber Stoltenberg vektelegge barnas hensyn i større grad, eller sier rett ut at han bør vente med å sende ut asylbarna til Stortinget har ferdigbehandlet ny politikk i Stortinget.

Totalt er det dermed 15 fylkeslag som har gjort vedtak. Fire fylkeslag har ikke gjort asylvedtak.

Tror Jens vil snu Mange i Ap håper nå at Jens Stoltenberg vil lytte til de mange fylkeslagene som har gjort vedtak om at utkastelsene av de litt over 450 asylbarna kan bli stilt i bero inntil Stortinget har behandlet stortingsmeldingen «Barn på flukt».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer