VIL HA ÅPNE DØRER: Advokat Jens-Ove Hagen, som forsvarer Eirik Jensen, ber om åpne dører .under isolasjonsmøtet. Om det skal bli åpne dører eller ikke vurderes nå, for lukkede dører. Foto: Øistein Norum Monsen
VIL HA ÅPNE DØRER: Advokat Jens-Ove Hagen, som forsvarer Eirik Jensen, ber om åpne dører .under isolasjonsmøtet. Om det skal bli åpne dører eller ikke vurderes nå, for lukkede dører. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

- På tide at offentligheten får se hva denne saken bygger på

Forsvarer Hagen vil ha åpne dører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spesialenheten for politisaker krever fortsatt isolasjon av den korrupsjonssiktede polititoppen Eirik Jensen.

Spørsmålet om forelenget isolasjon behandles i Oslo tingrett i dag.

Eirik Jensen nekter for korrupsjonsanklagene. Hans forsvarer Jens-Ove Hagen har varslet at han vil be om åpne dører under rettsmøtet for at offentligheten skal kunne gjøre seg best mulig kjent med saken.

- Det er på tide at offentligheten får se hva denne saken dreier seg om. Det er på tide at de får innsyn  i det saken bygger på i sin helhet, ikke bare bruddstykker som blir framsatt, sier Jens-Ove Hagen før rettsmøtet startet.

Jensen selv vil ikke være til stede under rettsmøtet i dag.

- Jeg har forståelse for at han ønsker å slippe den sterke psykiske belastningen det er å møte her, selv om det nærmer seg det stadiet at han synes denne saken er et overgrep, sier Hagen.

For to uker siden ble Jensen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Isolasjon kan imidlertid bare ilegges i to uker ved førstegangsfengsling, derfor må isolasjonsspørsmålet opp til behandling igjen.

Pressen fikk anledning til å uttale seg og argumenterte for åpne dører før tingrettsdommer Nina Opsahl skal vurdere åpne eller lukkede dører. Pressen kastes på gangen mens retten drøfter om rettsmøtet skal gå for åpne dører.

Politioverbetjent Eirik Jensen ble pågrepet mandag 24. februar, mistenkt for grov korrupsjon. Han har jobbet i Oslo politidistrikt siden 1977 og har blant annet vært leder for gjengprosjektet. Den siste tiden har han jobbet i politimesterens strategiske stab.

MØTER IKKE I RETTEN:  Den korrupsjonssiktede polititoppen Eirk Jensen møter ikke i rettsmøtet i Oslo tingrett i dag, der retten skal bestemme om han kan holdes i fortsatt isolasjon. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
MØTER IKKE I RETTEN: Den korrupsjonssiktede polititoppen Eirk Jensen møter ikke i rettsmøtet i Oslo tingrett i dag, der retten skal bestemme om han kan holdes i fortsatt isolasjon. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer