Coronaviruset

På to dager snudde alt

3. april regnet FHI med 3500 sykehusinnlagte og 1000 nordmenn til intensivbehandling i oktober. To dager senere var bildet et helt annet.

GURI MELBY: - Vi vil ha alle planer klare før vi ønsker elevene velkommen tilbake på skolen. Video: Bjørn Langsem / Reporter: Steinar Suvatne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På sin daglige pressekonferanse mandag kunne regjeringen stolt fortelle at det såkalte smittespredningstallet nå er på 0,7.

Folkedugnaden har virket. Virusutbruddet er under kontroll i Norge, var det glade budskap.

På onsdagens pressekonferanse kunne regjeringen fortelle at Norge nå delvis vil åpne igjen uka etter påske, etter å ha mottat råd fra blant andre Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet.

Vil synke raskt

FHIs rapport er datert 5. april. Helsedirektoratets rapport er datert 4. april.

Helseinstansene er enige om at tiltakene har virket og smittespredningstallet derfor har gått ned.

«Ved starten av epidemien i Norge var det basale reproduksjonstallet 2,54. Nå er det effektive reproduksjonstallet trolig rundt 0,70», skriver FHI.

Smittespredningstallet, det såkalte reproduksjonstallet, er hvor mange mennesker en person som bærer coronaviruset Sars Cov 2 i gjennomsnitt smitter med sykdommen covid-19.

Dette baserer FHI på helt ferske estimater fra 5. april, hvor det går fram at de ikke venter at smittespredningstallet eller reproduksjonstallet vil øke de nærmeste ukene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer