på topp 10

Det er enorm forskjell på den beste og dårligste MP3-telefonen i denne testen. Les før du kjøper!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grunnen til at det «bare» er ti telefoner med i denne hovedoversikten er at minstekravet vi har satt for å kunne kalle telefonen for en mp3-mobil, er at den har en minnekapasitet på minimum 64 MB eller støtte for eksternt minnekort.

Det finnes mange mobiler på markedet i dag som skryter på seg MP3-funksjonalitet, men uten tilstrekkelig minne eller forbedret lyd egner disse seg dårlig som musikkavspillere.

Lydtest

Ekspertpanelet på nettstedet mobilen.no har derfor testet alle MP3-mobilene tilgjengelig på det norske markedet. Dagbladet har fått tillatelse til å gjengi deler av denne testen. Det er lyden i de medfølgende hodetelefonene som ble målt, ettersom høyttalerkvalititen i mobilen er uvesentlig når telefonen bare skal brukes som MP3-spiller. Deretter ble en rekke modeller silt vekk ut fra kriterier som lyd, brukervennlighet og pris. To MP3-låter ble lagt inn. «Yeah» med Usher, som har mye bass og krever gode høyttalere, og Jorun Stiansens «This is the night» som er en mindre krevende poplåt. Lyden på alle telefonene har blitt sammenliknet med en av de mest kjente og solgte MP3-spillerne, Apples iPod.

Brukervennligheten

I tillegg til lyd er selvsagt brukervennlighet viktig ved valg av MP3-mobil. Som på andre MP3-spillere er det viktig å kunne navigere, spole, kopiere og spille av musikk på en enkel måte.

Poengene er blitt gitt utifra egenskapene til musikkspilleren, samt hvor lette de er å bruke. I tillegg har de mobilene som har spesialdesign og egne knapper for MP3 fått ekstrapoeng for dette. I tillegg er pris og størrelse en faktor, men denne er underordnet både lyd og brukervennlighet.

3. Nokia 6230i
3. Nokia 6230i Vis mer
4. Samsung E720
2. Sony Ericsson K750
4. Sony Ericsson Z800
4. Siemens M75
4. Nokia 6680
5. Samsung E730
6. LG M4410 - STYR UNNA!
1. Sony Ericsson W800 - TESTVINNER!
3. Qtek 8100