På tre år drepte de 28 mennesker, inkludert flere barn. Neste måned kan de ukjente draps­mennene gå fri for alltid

Hvem sto bak de belgiske Brabant-drapene?

ETTERSØKT: Belgisk politi har laget fantomtegninger av de ettersøkte etter en av landets verste kriminalsaker, som inntraff på begynnelsen av 80-tallet. I bakgrunnen ser en et av supermarkedet der noen av drapene fant sted. Montasje: Belgisk politi/Øivind Idsø
ETTERSØKT: Belgisk politi har laget fantomtegninger av de ettersøkte etter en av landets verste kriminalsaker, som inntraff på begynnelsen av 80-tallet. I bakgrunnen ser en et av supermarkedet der noen av drapene fant sted. Montasje: Belgisk politi/Øivind Idsø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når de hovedmistenkte i en gigantisk kriminalsak gis tilnavnene «The Giant», «The Killer» og «The Driver» (kjempen, morderen og sjåføren) høres det ut som om journalistene refererer handlingen i en tegneserie.

Det er så langt fra sannheten som en kan komme. Kjempen, morderen og sjåføren var kallenavnene bellgisk presse ga  de antatte hovedmennene i en gjeng som herjet deler av landet fra 1982 til 1985. De drepte hele 28 personer, inkludert flere barn, og skadet 40.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer