På tre hjul i rødgrønt rike

Ordfører Nils Gjerland (Sp) var raskest på trehjulssykkel og fikk dermed åpne den nye barnehagen i Førde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FØRDE (Dagbladet): Mens forhandlerne på Soria Moria fryder seg over det historiske regjeringssamarbeidet som nå inngås, har hverdagen for lengst innhentet de rødgrønne i Førde.

-  Nå må du ikke snakke for lenge, Nils, sier varaordfører Norvall Nøringset (SV).

Sammen med de andre lokalpolitikerne er han med på åpningen av Viebøen barnehage, som gir Førde full barnehagedekning for alle barn over tre år. SV frykter at ordførerens tale blir for lang, både for de voksne og de rundt 80 barna som produserer en jevn strøm av barnegråt.

Nøringset kan tillate seg å gi ordføreren noen formaninger. Etter kommunevalget inngikk SV, Ap og Sp en formell samarbeidsavtale, ikke ulik avtalen som den nye regjeringen nå forhandler om på Soria Moria. Men partiene trengte ikke stenge seg inne på et hotell i uker for å bli enige.

Ikke privatisering

-  Vi satt i kantina på kommunehuset og brukte et par frikvelder på å snekre sammen et dokument, sier ordfører Gjerland, byens eneste heltidspolitiker.

-  Og det var vel mer samtaler enn forhandlinger, legger Nøringset til. Den politiske plattformen for de tre partiene ble sammenfattet på et enkelt ark: De skal ikke privatisere omsorgstjenestene, ikke selge aksjene i det kommunale kraftverket, unngå å komme på svartelista over kommuner uten økonomisk kontroll og si ifra til hverandre før partipolitiske utspill.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.