Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På tur med SARS

På seks dager gjorde kineseren stopp i seks europeiske byer. Vel hjemme i Hongkong ble han lagt inn med SARS-smitte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helsemyndighetene i Hongkong meldte torsdag om mannen som har vært på en real rundreise i Europa og som samtidig sannsynligvis var smittet av SARS-viruset.

30. mars forlot mannen Hongkong til fordel for München med et Lufthansafly. Fram til 4. april fløy han ytterliggere sju ganger med Lufthansa og var innom Frankfurt, London, og Barcelona før han vendte hjem til Hongkong, skriver den amerikanske avisa The International Herald Tribune.

Det er usikkert om den 48 år gamle forretningsmannen var smittet av SARS før han forlot Hongkong, eller om han ble smittet et eller annet sted i Europa. Det er likevel mest sannsynlig at han allerede var smittet av SARS da han dro til Europa.

Derfor etterlyser Lufthansa og helsemyndighetene i Hongkong alle som har fløyet med Lufthansa mellom de aktuelle byene i tidsrommet 30. mars til 5. april. De vil teste passasjerene og de ansatte for smitte.

Mannen oppsøkte selv et sykehus i Hongkong etter at han kom hjem fra Europa. Selv mener han å ha merket de første symptomene på SARS i Barcelona 1. april.

Lufthansa sier i en pressemelding at samtlige fly er desinfisert, og at de regner sjansen for at noen av de ansatte eller passasjerene skal være smittet som veldig liten. Flyselskapet mener filtrene i flyene er så gode at de klarer å stoppe viruset i lufteanlegget.

Andre flyselskap, som Finnair, har valgt å dele ut ansiktsmasker til sine passasjerer. Helsemyndighetene i Hongkong mener også at luftfiltrene i fly ikke garanterer for smittevernet. Myndighetene mener 13 mennesker ble smittet av SARS etter å ha vært på samme flight som en virusinfisert eldre mann fra Hongkong til Beijing i forrige måned.

 • Den smittede mannen reiste med følgende Lufthansaflighter:

  Flight 731 fra Hongkong til München 30. mars.

  Flight 4316 fra München til Barcelona 1. april.

  Flight 4303 fra Barcelona til Frankfurt 2. april.

  Flight 4520 fra Frankfurt til London 2. april.

  Flight 4671 fra London til München 3. april.

  Flight 265 fra München til Frankfurt 4. april.

  Flight 738 fra Frankfurt til Hongkong 4. april.

TAR INGEN SJANSER: Mens mange flyselskap mener lutfiltrene stopper SARS-viruset på flyene velger flyselskap som EVA Airlines å utstyre alle ansatte og reisende med munnbind.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media