På under 20 sekunder stormer ranerne butikken foran sjokkerte kunder

Nå er guttene ned i 15-årsalderen dømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ungdomsgjeng som raidet en rekke elektronikkforretninger over en seksmåneders periode midt på lyse dagen, er nå blitt arrestert, skriver Sky News.

Mennene i alderen 15 til 22 år gikk til voldsomt angrep på 42 butikker i London-området. Overvåkingsvideoen over viser hvordan gjengen lynrask river til seg en rekke telefoner og annet utstyr fra en monter i en av butikkene.

Deretter forsvinner de maskerte mennene like fort ut av butikken, mens sjokkerte kunder kommer seg unna.

I videoen ser man tydelig hvordan ei mor river barnet sitt ut av veien for ranernes fluktrute.

Ranerne stjal for i overkant av 1,3 millioner kroner mellom juli og desember i fjor. Til sammen har de gjort skade for mer enn 4,4 millioner kroner.

- Denne saken bør stå som en advarsel for alle som er involvert i denne typen kriminalitet, og viser at politiet og National Mobile Phone Crime Unit vil slå raskt og effektivt ned på på de som vil skremme for å få utløp for grådigheten sin, sier kriminalinspektør Mark Loving til Sky News.

En 22-åring er dømt til fire års fengsel, mens en 21-åring fikk 27 måneder.

En 18-åring er dømt til 26 måneders forvaring på ungdomsinstitusjon, mens en annen får 18 måneders betinget fengselsstraff og må gjøre 80 timers samfunsstraff.

En 20-åring fikk 12 måneders betinget fengsel og ett års oppfølging, mens tre gutter i alderen 15, 16 og 17 år fikk forvaring på ungdomsinstitusjon i henholdsvis 10, 18 og 12 måneder.

Ransformen «steaming», som denne typen ran blir kalt i Storbritannia, betyr egentlig togtyveri. Uttrykket brukes også når store bander angriper én butikk samtidig.