Coronaviruset

På vakt etter mystiske barnesymptomer

15 barn på sykehus i New York - med sykdom legene ikke forstår.

MYSTISK SYKDOM: En type mystisk bivirkning av det som kan være coronaviruset, er oppdaget hos barn i New York. Her leker to barn ute i byen sammen med foreldrene sine 25. april. Foto: Jamie McCarthy/Getty Images/AFP
MYSTISK SYKDOM: En type mystisk bivirkning av det som kan være coronaviruset, er oppdaget hos barn i New York. Her leker to barn ute i byen sammen med foreldrene sine 25. april. Foto: Jamie McCarthy/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver New York Times. Saken er også omtalt av CNN.

Mange av barna, i alderen 2-15, skal ha hatt coronaviruset. Disse har blitt innlagt på sykehus i byen, med sykdom som framstår som uforståelig for legene.

Det samme skal være rapportert fra flere europeiske land, opplyser amerikanske helsemyndigheter tirsdag. Det understrekes at dette opptrer svært sjeldent.

Barna skal ha hatt symptomer som likner de ved forgiftning eller Kawasakis syndrom, en febersykdom som kan gi utslett, øyekatarr, forstørrelse av lymfeknuter og hudforandringer.

I et nyhetsbrev fra helsemyndighetene i New York, beskrives sykdommen som et multisystem inflammatorisk syndrom, potensielt lenket til covid-19.

- Kontakt oss umiddelbart

Statens helsesjef, Howard A. Zucker, bekrefter overfor New York Times at helsemyndighetene sjekker ut saken.

- Etter det vi forstår, er dette sjeldne tilfeller hos barn, som det antas kan kobles til covid-19. Vi følger dette tett, sier Zucker.

Rapportene om disse barna med de så langt uoppklarte symptomene, har gått i dagevis. Det er først nå helsemyndighetene kommenterer dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer