På vakt mot motorsager

«Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen» vil fysisk stoppe gravemaskiner og motorsager når arbeidet med skulpturparken på Ekeberg begynner på mandag.

VIL IKKE HA PARK: Marianne Sunde og Silje Nergaard vil stoppe arbeidet med å bygge skulpturpark i Ekebergskogen. - Skogen gir meg inspirasjon, sier Nergaard som skal spille under arrangementet til «Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen» lørdag kveld.
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
VIL IKKE HA PARK: Marianne Sunde og Silje Nergaard vil stoppe arbeidet med å bygge skulpturpark i Ekebergskogen. - Skogen gir meg inspirasjon, sier Nergaard som skal spille under arrangementet til «Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen» lørdag kveld. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen» mobiliserer nå til aksjon etter at trær ble felt uten at deres klage på den nye skulpturparken var behandlet. 

- Vi sendte inn en klage i oktober i fjor og ba om oppsettende virkning, som betyr at vi ber om at eventuelt arbeid settes på vent mens klagen behandles. Det ble ikke gjort, og Plan- og Bygningsetaten satt på klagen i hele seks måneder før den ble sendt videre. I mellomtiden ble det gitt klarsignal til å starte arbeidet i skogen, sier Marianne Sunde, leder for Folkeaksjonen.

Sunde sier det i perioden 18 til 24. april ble det felt nesten 200 trær i skogen. 

- Grov feil Nå vil hun gjøre alt hun kan for å stoppe arbeidet i skogen. Lørdag kveld arrangerte de folkefest med sang, diktopplesning og mobilisering til aksjon over helga.

- Det er ingen andre steder i Oslo der kulturminner fra alle tidsepoker ligger så tett. Dersom arbeidet i skogen ikke stoppes, vil vi stoppe motorsager og gravemaskiner fysisk for å hindre mer ødeleggelse. Vi vil også organisere vakthold i skogen. Saken må nå gjennom en demokratisk prosess. Oslos politikere må nå sette seg inn i hva de har sagt ja til. Det er det offentliges ansvar å ta vare på vårt miljø og vår kulturhistorie, gjerne med privat støtte, men den private aktør kan ikke legge premissene og få et friluftsområde til sin disposisjon i 50 år, sier Sunde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer