Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På valpefabrikken fant politiet 16 hunder som hadde blitt skutt eller slått ihjel

45 avmagrede hunder ble reddet. Nå risikerer eierne fengsel.

RISIKERER FENGSEL: En 58 år gammel mann og en 70 år gammel kvinne risikerer fengsel etter alvorlige brudd på dyreloven. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
RISIKERER FENGSEL: En 58 år gammel mann og en 70 år gammel kvinne risikerer fengsel etter alvorlige brudd på dyreloven. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 70 år gammel kvinne og en 58 år gammel mann fra Gjerlev i Danmark er tiltalt for grov dyremishandling og brudd på våpenloven etter at politiet i februar i fjor gjorde en grufull oppdagelse.

Etter et tips rykket politiet ut, og fant 45 avmagrede hunder i flere bygninger på adressen der de to bodde.

«Valpefabrikk»

På det som av dansk TV 2 omtales som en valpefabrikk, fant politiet også 16 døde hunder som paret selv hadde avlivet. De hadde blitt slått i hodet gjentatte ganger eller blitt skutt i hode med ei rifle.

Hundene hadde svært begrenset tilgang til mat og vann, og de var innestengt i altfor små avlukker og bur.

Politiet tok også beslag i to geværer og en pistol som ble funnet på eiendommen.

- Ser alvorlig på saken

Politiadvokat Jeanni Andreeva sier til danske Ekstra Bladet at påtalemyndighetene vil kreve fengselsstraff for de to som i dag ble tiltalt.

- Vi ser veldig alvorlig på saken. Det er snakk om mange hunder, og det er snakk om en veldig grov form for mishandling. Det er også derfor vi nedlegger påstand om fengselsstraff, sier hun.

Hun legger til at paret nekter straffskyld etter tiltalen, men at de risikerer å bli dømt for flere forhold.

- De kan få fengselsstraff etter dyrevernsloven dersom de blir dømt. Det kan dreie seg om et par måneder i fengsel. I tillegg kan de bli dømt for ulovlig våpenbesittelse under skjerpende omstendigheter, sier Andreeva.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!