På vannet for Jesus

STAVANGER (Dagbladet): Terje Riskedal (18) vil bli misjonær på surfebrett. For egne penger skal han infiltrere stillehavsstrendene og omvende surfere til kristendommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg håper å bli et bindeledd mellom surferne og Gud. Mitt mål er ikke å frelse verden. Men klarer jeg å få bare én surfer til å snu 180 grader og vende seg mot Gud, blir jeg fornøyd, sier Riskedal til Dagbladet.

I september drar 18-åringen fra Bryne på Jæren til øya Maui, Hawaii. Der skal han gå på den kristne skolen Youth With A Mission.

Halve dagen består i bibelstudier, resten er surfeopplæring. Etterpå skal han ut i felten på Fiji, Bali eller Filippinene.

- I tre måneder skal jeg være i surfemiljøet. Kall det gjerne infiltrering. Først må jeg bli kjent og akseptert, og etter hvert kan jeg så smått begynne å snakke om Gud.

Turen vil koste Bryne-gutten 60 000- 70 000 kroner, men dette er en drøm som går i oppfyllelse. Terje har vært hekta på surfing siden han var liten gutt.

- Jeg vil forkynne. Om det koster meg noen penger, gjør det ingenting.

- Du tror ikke surferne har sin egen livsanskuelse, som de er fornøyd med?

- Jeg tror du har det enda bedre hvis du har et forhold til Gud. Surfemiljøet er ikke akkurat kjent for å være kristent, og jeg tror de bruker en del alkohol. Jeg vil fortelle at de kan ha det bedre uten rusmidler.

SURFENDE MISJONÆR: Terje Riskedal (18) vil infiltrere surfmiljøer for å misjonere.