På våpenjakt i jungelen

Tjostov Moland (28) og følget er nå på vei til det svært usikre området der han skal ha gravd ned våpenet.

INN I JUNGELEN: Tjostolv Moland (28) venter i bakgården av militærleiren før avreise. Sammen med seks soldater, etterforskningslederen og en sjåfør la de ut på den 500 km lange reisen i bilen på bildet til området der han begravde et våpen. I bakgrunnen: Tjostolv, misjonær Jon Anders Bregård og Lars Ekmann (i dress) fra den norske ambassaden i Angola Foto: Espen Røst / Dagbladet
INN I JUNGELEN: Tjostolv Moland (28) venter i bakgården av militærleiren før avreise. Sammen med seks soldater, etterforskningslederen og en sjåfør la de ut på den 500 km lange reisen i bilen på bildet til området der han begravde et våpen. I bakgrunnen: Tjostolv, misjonær Jon Anders Bregård og Lars Ekmann (i dress) fra den norske ambassaden i Angola Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KISANGANI (Dagbladet): Drapsmistenkte Tjostolv Moland og følget har akkurat forlatt Mambasa etter møter med lokale
myndigheter om leteaksjonen. Nå er de på vei til der Moland og kollegaen forlot bilen.

Moland skal altså tilbake til åstedet der kollegaen ble fanget og der han selv ble beskutt. Etter eget utsagn ble Moland og kollegaen stanset av en illsint mobb i en landsby. De flyktet ut i jungelen.

- Det ble skutt 4-500 skudd etter meg. Ett gikk igjennom ryggsekken og vannflaska, har Moland fortalt Dagbladet.

Usikkert område
Moland har uttrykt stor bekymring for sin egen sikkerhet på leteekspedisjonen ut i jungelen. Han har ingen tro på at han vil finne våpenet han har innrømmet å ha gravd ned.

- Det er umulig å huske hvor det våpenet er begravet. Du ser èn meter foran deg i jungelen. Området våpenet ligger i er to mil nedover og 50 mil bortover. Vi kan gå der i ti år uten å finne det våpenet, sier Moland til Dagbladet.

Området følget nå skal lete i, betegnes som svært usikkert. Det domineres av mai-mai-grupper, selvforsvarsgrupper bøndene i området selv har opprettet for å beskytte seg mot de mange stridende partene i området.

- Å reise inn i et militsområde med fire mann er galskap. Hva gjør vi om de angriper oss? Vi har ikke en sjanse, sier Moland.

Den militære etterforskningslederen, Roger Wawara har garantert for nordmannens sikkerhet på turen, men Moland stoler ikke på sine voktere.

- De kan jo bare si at jeg rømte. Så vil aldri noen se meg igjen, sier han.

Holdt fanget i bilen
I går var Moland på åstedet der sjåføren Abedi Kasongo (30) ble drept. Han kjente seg ikke igjen.

Følget med Tjostolv Moland kom sent i går kveld fram til byen Mambasa, som ligger i det området der Moland har beskrevet at våpenet er gravd ned.

Følget fikk overnatte i huset til borgermesteren i området. Men Moland måtte sove i bilen, med soldater på vakt utenfor.

Moland er etter forholdene i god form. Han skal i hvert fall ikke ha blitt utsatt for fysisk mishandling.

Moland (28) og kollegaen (27) hevder sin uskyld i saken. Påtaleleder, Oberst Jacob Sagwaka, har sagt til Dagbladet at han vil gå inn for dødsstraff for de to nordmennene.

DRAPSMISTENKTE: Tjostolv Moland og hans 27-årige kollega er siktet for drap på sin sjåfør, Abedi Kasongo. De hevder begge sin uskyld. Foto: Troens Bevis / SCANPIX
DRAPSMISTENKTE: Tjostolv Moland og hans 27-årige kollega er siktet for drap på sin sjåfør, Abedi Kasongo. De hevder begge sin uskyld. Foto: Troens Bevis / SCANPIX Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 1059624984


Varnish cache server