På vei for å kaste stein mot Israel nå

Irans president, Mahmoud Ahmadinejad, har sagt han vil kaste stein mot erkefienden.

PÅ VEI MOT ISRAEL: I dag er Irans president, Mahmod Ahmadinejad, på vei til Sør-Libanon, nær den israelske grensen, melder BBC. Foto: SCANPIX
PÅ VEI MOT ISRAEL: I dag er Irans president, Mahmod Ahmadinejad, på vei til Sør-Libanon, nær den israelske grensen, melder BBC. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I dag er Irans president, Mahmod Ahmadinejad, på vei til Sør-Libanon, nær den israelske grensen, melder BBC. 

Den arabiske avisen Al-Quds har tidligere varslet at den iranske presidenten planlegger å kaste en stein mot Israel.

Den iranske presidenten er for tiden på statsbesøk i Libanon, og i går ble han møtt av jublende masser i Beirut. Han hyllet Libanon for deres «motstand mot verdens tyranner». Samtidig understrekte han at han støtter et sterkt forent Libanon.

Iran har støttet arbeidet med å gjennoppbygge landsbyer i Sør-Libanon som ble ødelagt i 2006-krigen mellom Israel og Hizbollah, og i sør skal Ahmadinejad blant annet besøke byen Bint Jbeil og Qana, som ble kraftig bombet av Israel i 1996 og 2006.

Jerusalem Post melder at mange studenter i området har tatt fri fra skolen for å høre og se presidenten.

Dagbladet har tidligere skrevet at Ahmadinejad vil kaste steiner over grensegjerdene og inn til Israel. Den iranske presidenten har en rekke ganger kommet med trusler til Israel, og har blant annet sagt at ethvert israelsk angrep betyr ødeleggelse av den jødiske stat.

USA har gjennom diplomatiske bånd prøvd å overtale regjeringen i Beirut til å la være å la Ahmadinejad besøke landets grensestrøk mot Israel. I forrige uke varslet Libanon at de trosser presset fra USA, og lar Irans president besøke grensa.

Israel følger Ahmadinejads besøk nøye, melder CBSs radioreporter Robert Berger, men ønsker å holde en lav profil. Slik håper de å unngå en oppblussing i det sårbare grenseområde. Israel har også nektet israelske demonstranter å komme til området.

Israel ber nå FN om å stoppe Ahmadinejads planlagte steinkasting.