- På vei mot full nedstenging

Tallet på nye smittede i Bergen sprenger alle rekorder, sier byrådslederen.

Det er registrert 89 nye smittede i Bergen siste døgn. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bergen innførte i går de mest inngripende tiltakene siden mars.

Det ble i går registrert 103 nye coronatilfeller i Bergen. I dag er det greistrert ytterligere 89 smittetilfeller, opplyste byrådsleder Roger Valhammer på en pressekonferanse klokka 14.00

Dette er det nest høyeste tallet som er meldt etter gårdsdagens smittetopp.

- Om vi ikke trekker kraftig i håndbrekket nå, er vi på vei mot full nedstenging, sier byrådslederen.

- Tallet på smittede i Bergen de siste 14 dagene sprenger alle rekorder, sier han også.

Bergen kommune har nå et smittetall på 290 per 100 000 innbyggere. Tallet er fire ganger så høyt som i mars og dobbelt så høyt som i september.

Stenger før

Byen har vedtatt å stenge alle treningssentre, og serveringssteder må stenge klokka 22, opplyste byrådsleder Roger Valhammer (Ap) på en pressekonferanse fredag.

Også idrettshaller og svømmehaller skal holdes stengt.

I tillegg til at skjenkesteder, restauranter, kafeer, kantiner og andre serveringssteder skal stenge senest klokken 22, skal skjenking stoppe fra klokka 21.30.

BYRÅDSLEDER: Byrådsleder Roger Valhammer i Bergen kommune orienterte om coronasituasjonen i kommunen. Foto: Marit Hommedal / NTB
BYRÅDSLEDER: Byrådsleder Roger Valhammer i Bergen kommune orienterte om coronasituasjonen i kommunen. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer

Påbudt hjemekontor

Antallet som kan samles i private sammenkomster, reduseres fra ti til fem personer, inkludert de som bor i husstanden. Familier på mer enn fem er unntatt, og kohorter for barn i barnehage og skole er også unntatt. Man må føre gjestelister på lik linje som offentlige arrangører.

Bruk av hjemmekontor er påbudt der dette er mulig. Unntak gjelder for samfunnskritiske tjenester, tjenester innen psykisk helse, samt for tjenester til sårbare grupper av barn og unge, opplyser kommunen.

- Tiltakene i Oslo og Bergen er nødvendige og riktige, sa helseminister Bent Høie i går.

Avgjørende fase

- Nå må alle gjøre det vi kan for å begrense sosial kontakt til et minimum, sier helsebyråd Beate Husa.

- Det er mye smitte som påvises nå, og det er grunn tro at de reelle tallene er enda en god del høyere enn det som påvises, sier medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen.

- Risikoen for at noen av de du møter er smitteførende er vesentlig økt sammenliknet med tidligere, sier han.

Han sier Bergen er i en avgjørende fase nå for å snu utviklingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer