Den tropiske stormen Barry:

På vei mot New Orleans

Den tropiske stormen Barry er på vei mot New Orleans lørdag morgen.

BARRY: Den tropiske stormen Barry er på vei mot storbyen New Orleans. Foto: Reuters / NTB Scanpix
BARRY: Den tropiske stormen Barry er på vei mot storbyen New Orleans. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Fredag traff den tropiske stormen Barry kysten i delstaten Louisiana i USA. Lørdag morgen er den på vei videre innover mot New Orleans, hvor innbyggerne forbereder seg på mulig orkan og potensielt store ødeleggelser.

Foreløpig ligger Barry helt opptil grensen for å betegnes som en orkan.

Allerede er det blitt målt enkelte vindkast på opptil 50 m/s i Houma sørvest for New Orleans, ifølge CNN, men det er kraftig nedbør og livstruende flommer meteorologene og myndighetene advarer mot.

- Vi har blitt fortalt at vi står overfor en storm som beveger seg sakte, noe som vil gi kraftig nedbør, sier ordfører i New Orleans, LaToya Cantrell.

ORKAN: Orkanen Michael gikk fra å være en tropisk storm, til nå å bli varslet som en orkan i kategori 4. Meteorologer frykter dette kan bli den verste stormen langs Floridas kyst noensinne. Video: NTB Scanpix Vis mer

Unntakstilstand

Ordføreren forteller at beboere innenfor flombeskyttelsessystemet bes om å holde seg innendørs etter klokka 20 lokal tid. Mens beboere utenfor det aktuelle området bes om å evakuere.

President Trump har erklært unntakstilstand. I en Twitter-melding ber han beboere langs kysten av Louisiana om å gjøre forberedelser og følge oppfordringene fra lokale myndigheter.

- Vær forberedt, vær forsiktig og vær TRYGG!, skriver han.

Kraftig

Fredag kveld ble flyplassen i New Orleans lammet som følge av den store pågangen av personer som ønsker å evakuere byen, melder AP. Barry er ventet å treffe byen og de 1,3 millioner innbyggerne lørdag morgen lokal tid.

- Detter skjer nå … Deres mulighet til å forberede dere minsker. Den er kraftig. Den øker i styrke, og vann kommer til å bli et stort problem, uttaler direktør for National Hurricane Center, Ken Graham.