Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På vei mot overdoserekord

En undersøkelse TV 2 har gjennomført viser at det går mot overdoserekord i flere norske byer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge undersøkelsen er Norge det eneste landet i Vest-Europa som ikke har klart å stoppe den negative utviklingen i antall overdoser.

Bergen opplevde sist helg det 22. overdosedødsfallet. Dermed har byen allerede passert rekordåret 1998. Da døde 18 personer av overdose. I Oslo har 96 personer omkommet som følge av overdose hittil i år.

I 1998 døde i alt 135 personer etter å ha tatt for mye narkotika i kroppen. I Haugesund har det hittil i år vært flere overdosedødsfall enn i hele fjoråret til sammen.

- Det bør forundre mange at Norge som et av de landene som tidligere hadde en vellykket narkotikapolitikk nå befinner oss på toppen når det gjelder overdosestatistikker, sier leder Erling Pedersen i Fagrådet innen rusvern til TV 2.

Pedersen forklarer Norges bunnplassering med manglende holdningsendring overfor narkomane.

- De andre landene har vært villig til å snu kraftig om på holdningen til de narkomane. Ikke minst på helsesiden, sier han.

(NTB)