På vei mot toppen

Her er de er unge og lovende som trolig vil styre Norge i framtida. De politiske stjerneskuddene har allerede vist at de duger. De neste åra vil vise om egne ønsker, valgresultat eller tilfeldigheter sparker dem helt til topps.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Noen vil bli statsråder, andre vil ta ledelsen i partiene, noen vil forsvinne. Andre, i dag helt ukjente, vil slutte seg til dem.

Felles for de 18 fremadstormende Dagbladet peker ut, er at partikolleger tror det er disse som har størst muligheter for å lykkes.

Om de gjør det, avhenger blant annet av egne ambisjoner, personkabaler som helst skal gå opp, flaks og ikke minst om folk vil ha dem. Slik har det alltid vært.

Fleksible

Forskjellen i dag, og trolig i langt større grad de neste tiåra, er at veiene inn og ut av politikken blir flere. Tidligere var det nærmest utelukket at en AUF-leder ikke ville fortsette i partiet. Hadde du først viklet deg inn, kravlet du ikke ut. Og motsatt:

Det skulle mye til for at en utenfor de innerste kretser i en organisasjon ble kalt til Kongens bord.

I dag kan imidlertid en som tidligere var miljøvernminister for Ap, være direktør i NHO. Og en som i går var konsernsjef i Røkke-konsernet, kan neste dag være helseminister.

Medietrente

Noe annet som vil prege morgendagens politikere er det økte mediepresset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer