På vei over grensa

Venstre og Odd Einar Dørum kan klare å nå sine to mål: Sikre ikke-sosialistisk flertall, og sette et grønt og sosialt preg på en ny borgerlig regjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagens måling i Dagbladet viser at målsettingen er innen rekkevidde.

Venstre får en oppslutning på 3,6 prosent - etter å ha krøpet jevnt og trutt oppover i det siste. Dette er 0,3 prosentpoeng bedre enn ved forrige måling i Dagbladet.

Klarer Venstre å nå den magiske sperregrensa på fire prosent, kan partiet få sju- åtte mandater.

Statsråd på døra

Derfor går Dørum rundt i Oslos gater og snakker med folk. Han deltar på debattmøte med innvandrergrupper og stiller opp når Natteravnene har samling i sentrum på lørdagskvelden.

-  Jeg gjør det jeg har gjort i mange år, bare mer nå i valgkampen. Rusler rundt i gatene, snakker politikk med folk som tar kontakt og står på stands. Jeg banker på dører, og leverer fra meg Venstres materiell. Uten å agitere. Men jeg svarer på spørsmål og tar gjerne en prat. Hvis det ikke er noen hjemme, skriver jeg en vennlig beskjed og undertegner «med hilsen Odd Einar Dørum», sier Venstres førstekandidat i Oslo.

-  Folk er høflige. Noen blir forbauset over at de får en statsråd på døra. Men vi lever jo i Norge!

Nærmere grensa

Dørum mener Dagbladets siste meningsmåling føyer seg inn i et mønster.

-  De fem- seks siste målingene viser at vi er på vei til å tangere firetallet. Venstre ligger an til å kunne få direkte mandat i Hordaland og Oslo/Akershus. Vår oppslutning er nøkkelen til et ikke-sosialistisk flertall, sier Dørum til Dagbladet.

Når dette målet er nådd, skal Venstre sørge for å sette sitt preg på en ny borgerlig regjering.

-  Venstre skal sikre en mer liberal, sosial og grønn borgerlig regjering, sier Dørum.

PÅ GATA: - Trenden i meningsmålingene den siste tida viser at vi er på vei til å klare sperregrensa på fire prosent, sier Odd Einar Dørum, Venstres førstekandidat i Oslo. I valgkampinnspurten rusler justisministeren rundt i gatene og snakker politikk med alle som vil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer