- På vei til å bli seriemorder

Lærpisk, kniver, voldsporno og ødelagte dukker. Slike funn, hjemme hos den 20-årige svensken siktet for det groteske drapet på 16 år gamle Malin Lindstrøm, gjør at eksperter tror gutten kunne blitt Sveriges neste seriemorder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den spede 20-åringen beskrives som en innesluttet gutt mest opptatt av data og mopeder, og som knapt så på jentene. Men aktor Lennart Lindskog er helt overbevist om at gutten står bak en av fjorårets mest grusomme drap i Sverige. Rettsmedisiner Olle

Lindquist mener politiet har avslørt en blivende seriemorder. Rettssaken begynte denne uken og har vakt stor oppsikt i Sverige.

Endret forklaring

Malin Lindstrøm ble drept 23 november 1996. Først et halvt år senere, den 22. mai 1997, ble liket funnet, bundet og sterkt mishandlet. Noen månder senere ble en 20-åring gutt pågrepet. Til tross for halvannet års etterforskning har politiet ingen sikre

bevis. Det er funnet fiber fra Lindstrøms genser i guttens hjem, og samme type tape som hun ble bundet med, og han ble observert gående bak henne langs E4 kvelden hun forsvant.

Den tiltalte benekter all skyld, men har endret forklaring flere ganger. Han påstår blant annet at han skal ha betalt Lindstrøm 500 kroner for å ha sex med henne.

Politiet gjorde flere urovekkende funn i guttens hjem. En lærpisk, kniver, mishandlede tøy- og barbie-dukker, bilder av nakne bundne kvinner, og guttens egne tegninger med lignende motiver. Påtalemyndighetene legger også stor vekt på en tegning som
viser et kranium som ligger på et mosebed. Tegningen inneholder flere detaljer fra stedet liket av Lindstrøm ble funnet.

- Typisk for seriemordere

Lars Lidberg, professor i rettspsykiatri, sier til den svenske avisen Aftonbladet at slike funn er typiske hos seriemordere og serie-voldteksmenn:

- De lever ut sine fantasier. Denne fasen kan vare i flere år før de så begår sitt første mord.