SENDES UT:  Mohyeldeen Mohammad skal nå være på vei fra fengselet i Medina til flyplassen i byen.
Foto: John T. Pedersen
SENDES UT: Mohyeldeen Mohammad skal nå være på vei fra fengselet i Medina til flyplassen i byen. Foto: John T. PedersenVis mer

På vei til flyplassen

Den omstridte islamisten Mohyeldeen Mohammad fra Larvik blir nå sendt ut av Saudi-Arabia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag ble Mohyeldeen Mohammad arrestert av myndighetene i den hellige byen Medina i Saudi-Arabia.

-Vår ambassade i Riyadh fikk i dag bekreftet at en norsk statsborger ble arrestert i Medina fredag. Han skal nå være på vei til flyplassen, sier pressevakt Hilde Steinfeldt i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

Advokat John Christian Elden har representert islamisten Mohyeldeen Mohammad, og ble lørdag kontaktet av familien til 25-åringen.

-Løslatelsen av min klient i dag, viser hvor unødvendig arrestasjonen av ham var. Jeg regner med at han snart  er hjemme i sitt fedreland Norge igjen, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

-Vår ambassade i Saudi-Arabia fikk i dag bekreftet av lokale myndigheter at nordmannen var arrestert i Medina. Lokale myndigheter opplyser at mannen nå er på vei til flyplassen, for å bli sendt ut av landet, sier pressevakt Hilde Steinfeldt i UD.

Ambassadør Carl Schiötz Wibye og hans stab forsøker nå å finne årsaken til pågripelsen av Mohyeldeen Mohammad.

-Foreløpig kjenner vi ikke detaljene rundt pågripselsen, seir Steinfeldt.

Mohyeldeen Mohammad er bosatt i Larvik, og har familie bakgrunn fra Irak.

Han ble kjent i Norge, da han i fjor vinter holdt en meget omstridt appell under demonstrasjonen mot Dagbladet og PST, og publisering av karikaturtegninger av profeten Mohammed.

På Universitetsplassen sa han da:

«Når vil norske myndigheter forstå alvoret i dette her? Kanskje ikke før det er for seint. Kanskje ikke før vi får et 11. september på norsk jord. Dette er ingen trussel, det er en advarsel».

Appellen førte til kraftige reaksjoner både blant muslimer og i det politiske miljøet.