På vei til krisemøte:
Peker på Erna Solberg

Ola Elvestuen (V) vil ikke svare på hvorfor Venstre ikke har forankret skissen, slik de har fått beskjed om av Erna Solberg.

PEKER PÅ STATSMINISTEREN: Klima- og mijøminister Ola Elvestuen vil ikke svare på hvorfor Erna Solberg ba Venstre om å forankre en skisse de ikke er enige i. Reporter: Jørgen Gilbrant. Video: Carina Johansen Vis mer

Venstre avholder nå krisemøte på Thon Conference-hotell i Universitetsgata i Oslo om den prekære situasjonen partiet befinner seg i.

Til stede er stortingsgruppen, Venstres medlemmer i regjering og leder Trine Skei Grande.

Møtet var forsøkt holdt hemmelig, men opplysningene om det lakk ut i pressen, først i TV2. Grande ville ikke si noe til media på vei inn.

Det ville derimot Abid Raja.

- Jeg regner med at vi kommer til å få en orientering om prosessen fram til nå og hva eventuelt partiledelsen har diskutert. Jeg håper vi får presentert hovedlinjene og en plan for veien videre, sier Raja, som la til:

- Hva som er planen og hva som er diskutert vet vi ingenting om.

Parlamentarisk leder Terje Breivik bekrefter at bom er på agendaen.

- Det er for å diskutere bomspørsmålet, noe mer vil jeg ikke si, sier han.

Peker på Erna

Fredag ba Høyre-leder og statsminister Erna Solberg de tre andre partilederne i regjeringen om å forankre en skisse til bompengeløsning i sine respektive partier, men Trine Skei Grande og Venstre er tydelige på at de aldri har vært enige i skissen.

KRISEMØTE: Ola Elvestuen på vei inn til krisemøte om regjeringssituasjonen og bompengespørsmålet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KRISEMØTE: Ola Elvestuen på vei inn til krisemøte om regjeringssituasjonen og bompengespørsmålet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Spør Erna

PÅ VEI INN: Venstre-leder Trine Skei Grande på vei inn til krisemøte med Stortingsgruppa. Video: Lars Eivind Bones. Reporter: Kirsten Karlsen Vis mer

Klima- og miljøminister - og Venstre-nestleder - Ola Elvestuen er en av de to ministrene som har sitt fagområde i spill.

- Erna Solberg ba dere om å forankre skissen. Hvorfor har ikke Venstre gjort det?

- Det er ikke noen enighet om det som har vært presentert, svarer Elvestuen.

- Hvorfor ba Erna Solberg dere om å gjøre det da?

- Det må Erna Solberg svare på.

- Hva tenker du om at statsministeren ber dere om å forankre en skisse dere ikke er enige i?

- Det er det statsministeren som må kommentere. Venstre har aldri vært enige om det som har vært presentert, sier Ola Elvestuen.

Bompengespørsmålet har skapt full splid i regjeringen. Spørsmålet er om statsminister Erna Solberg (H) klarer å holde laget samlet.

I går kveld avbrøt Solberg sin Island-tur en dag tidligere en planlagt for å håndtere konflikten.

Sivs oppgjør

Frp-leder Siv Jensen overrasket både pressen og folk i Venstre da hun på sin egen pressekonferanse søndag bekreftet Trine Skei Grandes nei til bompengeskissen.

Jensen rykket videre ut i går kveld på sin egen Facebook-side og sa at Frp bare har gjort slik de har fått beskjed om av statsministeren - nettopp å forankre skissen til løsning.

- Etter nær to måneder med forhandlinger om bomkutt, så var vi kommet til veis ende. Det forelå et endelig resultat som partiene skulle ta stilling til, sier Siv Jensen i videoen.

Og peker direkte på Venstre:

- Frp har forholdt seg 100 prosent lojal til prosessene mellom regjeringspartiene. Det er ikke vi som har hatt problemer med å bestemme oss i denne saken, slår Jensen fast.

Dagbladet kjenner til at det er kraftig irritasjon internt i Fremskrittspartiet over det de opplever som vingling av regjeringskollega Venstre.

I Venstre er det tilsvarende irritasjon overfor Frp.

- Hvis det ikke er mer å forhandle på, hva er det da som gjelder? Da er det plattformen. Det er Frp som forsøker å endre den, ikke Venstre, sier en Venstre-kilde.

Skei Grande avviste overfor Dagbladet i går at hun har vinglet.