Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På venstre side i dette bildet står det en person

Bilføreren stanset i Oslo i dag. Mistet lappen på stedet.

DÅRLIG SIKT: I dag tidlig stanset en politipatrulje føreren av denne bilen i Oslo. En i patruljen gikk deretter inn i bilen og tok dette bildet fra innsiden. Foto: Oslo-politiet
DÅRLIG SIKT: I dag tidlig stanset en politipatrulje føreren av denne bilen i Oslo. En i patruljen gikk deretter inn i bilen og tok dette bildet fra innsiden. Foto: Oslo-politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 10.16 i dag tidlig oppdaget en politipatrulje en bil i Rødtvedtveien i Oslo med svært isete frontrute.

Den 46 år gamle mannlige bilføreren ble anmeldt og fratatt førerkortet på stedet.

Trafikkfarlig - Vi mener at dette er svært trafikkfarlig og anbefaler alle om å bruke den tida som er nødvendig for å skaffe seg tilstrekkelig sikt, sier operasjonsleder Martin Todnem i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Dette er ikke tilstrekkelig, og viser etter vår mening dårlig vurderingsevne av fører, legger han til.

Den 46 år gamle bilføreren var uenig i politiets vurdering og samtykket ikke til førerkortbeslag. Ifølge Todnem, mente han at politiet overreagerte.

Ser du personen? En i politipatruljen gikk inn i bilen og tok bildet øverst i denne artikkelen, som viser sikten fra innsiden. Bildet la politiet seinere ut på Twitter.

Operasjonslederen påpeker at det befinner seg en person utenfor bilen, på venstre side i bildet, noe som er svært vanskelig å se. Dette viser hvor lite synlig en fotgjenger ville være for bilføreren.

Ifølge Vegtrafikkens forskrift om bruk av kjøretøy, forplikter bilførere å ha tilstrekkelig utsyn til alle sider, «derunder påse at snø, is, dugg eller merke eller annen gjenstand ikke hindrer sikten eller virker forstyrrende».

Store bøter Ved grove overtredelser hvor sjåføren blir stanset av politiet, vil vedkommende bli fratatt førerkortet på stedet og miste førerretten i minimum tre måneder. I tillegg anmeldes forholdet, og man kan bli ilagt bøter på flere tusen kroner.

- Det er påtalemyndigheten som vurderer hvert enkelt tilfelle. Det gis vanligvis et ordinært forelegg på mellom 5000 og 10 000 kroner, sa sjef for Utrykningspolitiet, Runar Karlsen, til DinSide i fjor.

Operasjonsleder Martin Todnem har ikke tall på hvor ofte Oslo-politiet stanser bilførere på grunn av dårlig sikt.

- Men dette skjer fra tid til annen og det er nok store mørketall som vi ikke ser, sier han til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media