På vill flukt i stjålet politibil

I løpet av noen timer stjal 16-åringen tre biler, ramponerte to eneboliger, rømte fra fengselscella og la ut på vill flukt i en politibil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dramaet startet seint torsdag kveld. Da hadde tre ungdommer, en gutt og ei jente på 14 år og en gutt på 16, allerede vært på flukt fra en barnevernsinstitusjon i Melhus i Sør-Trøndelag en kort periode.

-  Ungdommene er mistenkt for å ha rasert to eneboliger og stjålet tre biler i løpet av natta, sier operasjonsleder Eivind Schefte ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

-  En av de stjålne bilene ble funnet på taket inntil et tre i nærheten av boligene, den andre ble funnet fredag morgen i ei grøft, sier Schefte til Dagbladet.

Stakk fra regningen

Oppdal lensmannskontor fikk fredag morgen kjennskap til at to ungdommer i en stjålet BMW hadde stukket av fra regningen på en bensinstasjon i Oppdal. Politiet tok opp jakten, og de to ungdommene ble pågrepet i Drivdalen. Den 14 år gamle jenta og den 16 år gamle gutten ble satt på ventecelle. Gutten på 14 hadde da frivillig vendt tilbake til institusjonen.

Ved 12.30-tida fredag formiddag klarte 16-åringen å komme seg ut av cella og ned i kjelleren på lensmannskontoret, der han tok en tjenestebil og kjørte i retning Dombås - med blålys og sirener.

-  Lensmannen fulgte etter i sivil bil, og farten kom til tider opp i 140- 150 km/t over fjellet, forteller Schefte. Det ble satt opp politisperringer på Dombås, i Folldalen og Åndalsnes.

Forbi sperringer

På Dombås snudde 16-åringen og kjørte tilbake med kurs mot Oppdal.

Politiet hadde satt opp en sperring ved Dovregubben, men heller ikke nå lot gutten seg stoppe. Med den firehjulsdrevne politibilen kjørte han ut av veien og kom seg forbi.

På Kongsvoll lyktes det endelig politiet å stoppe den ville ferden, og gutten ble brakt tilbake til lensmannskontoret på Oppdal.

Ut gjennom lufteluke

-  16-åringen var plassert i ei celle, men ei lufteluke sto åpen, og gjennom luka har han på et eller annet vis fått opp håndtaket og kommet seg ut, forteller operasjonsleder Berit Hovin ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisens nettutgave, adressa.no.Hovin har ikke problemer med å innrømme at politiet skjemmes.

-  Det er klart det er pinlig, sier hun til adressa.no.

Det er ikke første gang 16-åringen har vært i kontakt med politiet.

-  Det vurderes om han skal fengsles, eller om barnevernet fortsatt skal ha ansvaret for ham. Han har en lang rekke forhold bak seg, sier Eivind Schefte.