Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

På ville veier

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Statsråd Ragnhild Queseth Haarstad vil forby strykninger på valglistene ved kommune- og fylkestingsvalg. Velgerne skal vær så god godta kandidatene i den rekkefølgen partienes nominasjonsmøter har bestemt. Dermed får vi samme ordning som ved stortingsvalgene, der partiene i praksis dikterer personvalgene.
  • Sp-statsråden er inne på ville veier. Hva slags demokratisk gevinst skal det ligge i at partiene fratar velgerne den smule innflytelse de fortsatt har? En slik reform ville være et brutalt tilbakeskritt, og føre til enda mindre interesse for lokalvalgene. Slik partienes indre liv har utviklet seg, er det bare en liten klikk som setter opp valglistene. Statsråden burde heller bruke tida si på å pønske ut hvordan velgerne skal få større innflytelse enn i dag. På den måten kunne hun gitt vårt lokaldemokrati en kjærkommen stimulans i nødens stund. Nå gjør hun det motsatte.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media