Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Paal Frisvold: - Det er dramatisk

Nordmenn forteller om kaotiske tilstander i Brussel.

 I BRUSSEL:  Paal Frisvold, leder for Geeluyden Kiese i Brussel, var på et møte i Europaparlamentet, da han forsto hva som skjedde. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix
I BRUSSEL: Paal Frisvold, leder for Geeluyden Kiese i Brussel, var på et møte i Europaparlamentet, da han forsto hva som skjedde. Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Paal Frisvold, leder for Geelmuyden Kiese i Brussel, var på et møte i Europaparlamentet, da han forsto hva som skjedde.

- Jeg kom meg ut før panikken begynte å spre seg. Nå er jeg på kontoret mitt med persiennene tett ned for vinduene. Jeg har bedt mine ansatte om å ikke oppholde seg i byen, men å komme seg hjem eller holde seg på kontoret, sier Frisvold til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Hvis dette er et angrep på EU, gjelder det å komme seg i sikkerhet og ikke oppholde seg et sted i nærheten av institusjonene.

- Det er dramatisk. Vi var veldig lettet over å ikke ha vært på flyplassen, men da vi hørte at det hadde gått av ei bombe på metrostasjonen, ble vi utrolige. Folk forteller at det kom mennesker løpende opp fra stasjonen dekket av blod.

Han forklarer at det er snakk om en av de travleste metrostasjonene i hele Brussel.

Din Side-journalist Knut Moberg befant seg på flyplassen da bombene gikk av - men hørte ikke selv eksplosjonene.  Han var blant de siste som ble evakuert fra flyplassen, hvor folk ble loset ut i puljer.  

Det var stort oppbud av nødetater på stedet.

KAOTISK: Over tusen mennesker er evakuert. Foto: Knut Moberg.
KAOTISK: Over tusen mennesker er evakuert. Foto: Knut Moberg. Vis mer

- Det er litt kaotisk, men alle forholder seg rolig og går i geledd ut av flyplassområdet, forklarer han til Dagbladet gjennom lyden av sirener.

Flere nordmenn bor og jobber i Brussel til vanlig, og Moberg var ikke den eneste som var på flyplassen. Norske Johan Tandberg var på vei hjem fra jobb i Vest-Afrika, og spiste frokost på flyplassen da kaoset brøt ut.

- Jeg satt på flyplassen og spiste frokost, da noen ropte «bombe», forteller Tandberg.

Gjemmer seg Han gjemmer seg nå på en Thai-restaurant et lite stykke unna flyplassen.

- Det er ikke trygt her, og helt kaotisk. Vi ble evakuert og flere tusen mennesker stod sammen ute på rullebanen. Det var tiløp til panikk, sier Tandberg til Dagbladet.

EVAKUERT: Over tusen mennesker er evakuert. Foto: Knut Moberg.
EVAKUERT: Over tusen mennesker er evakuert. Foto: Knut Moberg. Vis mer

Flere medier melder om at to eksplosjoner skal ha gått av på flyplassen i morgentimene i dag - og ifølge  kringkasteren VRT ser myndighetene i landet på eksplosjonene som et angrep.

Nyhetsstedet News Executive melder på Twitter at minst 11 mennesker er drept i eksplosjonen og at 25 mennesker skal være skadet.

I kjølvannet av angrepene er det kommet meldinger om eksplosjoner fra flere t-bane-stasjoner.

Norsk UD jobber nå med å kartlegge situasjonen for å finne ut om nordmenn er berørt. NATO-sjef Jens Stoltenberg skal være trygg, opplyser hans rådgiver Randi Ness til Dagbladet.

Utenriksdepartementet har satt krisestab og oppfordrer nordmenn i Brussel til å holde seg i ro der de er, og unngå undergrunnsbanen og andre steder med mange mennesker. Det melder NTB.

 GJEMMER SEG : Johan Tandberg gjemmer seg på en restaurant et stykke unna flyplassen. Foto: Privat
GJEMMER SEG : Johan Tandberg gjemmer seg på en restaurant et stykke unna flyplassen. Foto: Privat Vis mer

- Følg med på nyhetene og informasjon fra lokale myndigheter, sier pressevakt Astrid Sehl til NTB.

Hele Norges coronakart