- Påført skader som sier at det er et drap

Politiet holdt pressekonferanse om likfunn i Sarpsborg.

PRESSEKONFERANSE NÅ: Politiadvokat Anette Sogn, politiadvokat Hanne Arnesen, etterforskningsledelsen ved Kai André Andersen og Tommy Brøske holder pressekonferanse nå. Foto: Marius Evensen
PRESSEKONFERANSE NÅ: Politiadvokat Anette Sogn, politiadvokat Hanne Arnesen, etterforskningsledelsen ved Kai André Andersen og Tommy Brøske holder pressekonferanse nå. Foto: Marius EvensenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SARPSBORG/OSLO (Dagbladet): Østfold-politiet meldte tidligere i dag at de har ny informasjon i forbindelse med at en person ble funnet i vannet ved Trøsken bru i Sarpsborg i helga.

Kokka 15 startet pressekonferansen med politiledelsen i byen på politihuset i Sarpsborg.

- Liket er en mann og han er påført skader som sier at det er et drap, sier Tommy Brøske i Sarpsborg-politi på en pressekonferansen.

- Vi har startet full drapsetterforskning, sier han.

Etterforskningsleder Kai André Andersen sier de har en vanskelig etterforskning foran seg.

- Det er en svært utfordrende etterforskning. Det er ukjent gjerningsmann, vi er usikre på drapstidspunkt, drapsåsted. Vi er usikre på funnstedet og vi kjenner heller ikke identitet til offeret, sier han.

Skorpion på halsen Politiet tror drapet har skjedd en gang i månedsskiftet mai/juni i år. Politietv tror den drepte er en mann i alderen 25 til 40 år. Nasjonaliteten er ukjent, men han har ikke et nordisk utseende. Han er heller ikke farget. Politiet kan ikke utelukke at han er norsk statsborger.

- Han har et kjennetegn, han har en skorpion tatovert på høyre side av halsen, sier Andersen.

Avdøde har sort kort hår med viker. Han er 168 cm høy og har en slank/normal kroppsbygning.

Andersen sier de er helt avhengig av publikums hjelp for å løse denne saken.

- Vi ønsker å komme i kontakt med lokale fiskere. Det er sterke strøminger i vannet, sier etterforskningslederen, som sier at de utelukker at dødsårsak er drukning.

- Vi ønsker også å komme i kontakt med folk som har vært i området Trøsken bru de siste ukene - eller som har opplysninger som kan knyttes til saken. Alt av observasjoner og informasjon er interessant. Vi er særlig interessert i å komme i kontakt med personer som har fisket på stedet, sier politioverbetjent Andersen.

Politiets tipstelefon: 69 11 33 00

Politiet har satt alle tilgjengelige ressurser på etterforskningen, og det er satt sammen et tverrfaglig team med kompetent personell fra flere driftsenheter. Kripos er også koblet på saken med både teknisk og taktisk bistand.

Fryktet drap Søndag sa politiet at de fryktet at det var et drap.

- Bein i vannet Det var ved 17.00-tiden på lørdag at en ung gutt på sykkel oppdaget et bein som stakk opp fra vannet ved Trøsken bru.

Politiet i Østfold politidistrikt har fått teknisk bistand fra Kripos, som har gått igjennom stedet der liket ble funnet.

Politiet sa søndag at de verken kjente til identiteten til den døde eller om det var en mann eller kvinne.

Flere dager Liket ble sendt til obduksjon.

Liket har trolig ligget flere dager i vannet. Men det skal være gjort funn som tyder på at den døde personen ikke skal ha ligget flere måneder i elva.

SPERRET AV: Politiet har sperret av et større område etter likfunnet. Foto: Marius Evensen
SPERRET AV: Politiet har sperret av et større område etter likfunnet. Foto: Marius Evensen Vis mer