Opplysninger til Dagbladet:

Pågående konflikt bak skytingen i Oslo

En pågående konflikt står bak skytingen i Oslo natt til søndag, der to menn ble alvorlig skadd, får Dagbladet opplyst. Politiet driver nå klappjakt på «konkrete navngitte personer».

INTENSIV ETTERFORSKNING: Politiet driver intensiv etterforskning og jakt på involverte etter skytingen i Oslo i natt. Foto: Annika Byrde / NTB
INTENSIV ETTERFORSKNING: Politiet driver intensiv etterforskning og jakt på involverte etter skytingen i Oslo i natt. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skytingen som skjedde på åpen gate ved Nationaltheatret og etterlot de to mennene i 30- og 40-åra med alvorlige skader, skal bunne i en pågående konflikt, ifølge Dagbladets opplysninger fra kilder i kriminelle miljøer i Oslo.

Den skal derfor ikke ha kommet overraskende på, får Dagbladet opplyst.

En mann i 20-åra er nå pågrepet og siktet for medvirkning til drapsforsøk. Han har ikke tatt stilling til straffskyld, forteller hans forsvarer, advokat Marius Ihlebæk.

Alle de involverte er godt kjent for politiet fra før.

Politiet: - God oversikt over konfliktlinjene

Politiinspektør i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, sier at skytingen framstår som målrettet, og at det foreløpige bildet er at det oppsto en konflikt inne på et utested i området som resulterte i skytingen.

- Men vi undersøker også om mer bakenforliggende faktorer står bak, bekrefter hun.

- Vi har god oversikt over konfliktlinjene i Oslo, og vi vil naturligvis se om noen av disse kan knyttes til hendelsen, men det er foreløpig for tidlig å si noe om. Vi har ikke fått avhørt de fornærmede og den siktede ennå, legger hun til.

- Frykter dere at dette kan utløse en ny skytehendelse eller hevnaksjon?

- Når slikt som dette skjer, er vi veldig oppmerksomme på det. Vi følger med, sier Metlid.

SKUDDVEKSLING PÅ ÅPEN GATE: To menn er skadd etter å ha blitt skutt ved Nationaltheatret i Oslo. Video: NTB / Dagbladet TV Vis mer

Klappjakt: - Bør vurdere å melde seg

Metlid omtaler nattas hendelse som «helt uakseptabel», og sier at de har viet store ressurser til det som nå etterforskes som drapsforsøk.

Hun bekrefter at de nå driver klappjakt på «konkrete navngitte personer».

- De som har vært involvert, bør vurdere å bare melde seg til politiet med en gang. Vi har forsterket oss med flere ressurser, og vi driver nå intensiv etterforskning, sier hun.

Hun sier at de også har sikret seg videoovervåkning fra stedet som gir et godt inntrykk over hva som har skjedd.

- Vi er sikre på at etterforskningen vil resultere i flere pågripelser, konstaterer Metlid.

Samtidig ber hun om at personer som har bilder eller videoer fra åstedet, både før, under eller etter skytingen, tar kontakt med politiet på www.tips.politiet.no eller 02800.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer