Pågrep 20 islamister i fransk storaksjon

I Toulouse og flere byer i morges.

 STORAKSJON I FRANKRIKE I DAG:  En av de rundt 20 ekstreme islamistene som ble pågrepet i en storaksjon i Frankrike i morges - her i Coueron vest i Frankrike. FOTO: JEAN-SEBASTIEN EVRARD, AFP/SCANPIX.
STORAKSJON I FRANKRIKE I DAG: En av de rundt 20 ekstreme islamistene som ble pågrepet i en storaksjon i Frankrike i morges - her i Coueron vest i Frankrike. FOTO: JEAN-SEBASTIEN EVRARD, AFP/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fransk politi har arrestert rundt 20 antatte islamister, de fleste i nærheten av Toulouse der sju personer nylig ble drept av islamisten Mohamed Merah.

Politiet gikk til aksjon flere steder rundt Toulouse tidlig fredag morgen.

Også i Paris og byene Nantes og Le Mans skal flere personer ha blitt arrestert av politiets kommandoenhet RAID, opplyser en politikilde til Reuters.

Jakter medskyldige Ifølge en talsmann for fransk påtalemyndighet er etterforskere fortsatt på jakt etter mulige medsammensvorne til ekstremisten Mohammed Merah, som ble skutt og drept i en politiaksjon 22. mars.

Merah sto bak drapene på tre soldater og tre barn og en lærer ved en jødisk skole i Toulouse.

Den 23 år gamle drapsmannen kalte seg islamist og skal ha vært inspirert av terrornettverket al-Qaida.

Merah ble gravlagt i Toulouse torsdag.

(NTB-AFP-Reuters).


 DREPTE SJU:  Mohammed Merah drepte sju personer før han selv ble drept etter å ha barrikadert seg i en leilighet i Toulouse. FOTO: France 2/AP/NTB SCANPIX.
DREPTE SJU: Mohammed Merah drepte sju personer før han selv ble drept etter å ha barrikadert seg i en leilighet i Toulouse. FOTO: France 2/AP/NTB SCANPIX. Vis mer