<strong>STUDENTAMASSAKREN I 2014:</strong> Politiet i Mexico har pågrepet denne mannen som sentral i forbindelse med studentmassakren i 2014 der 43 studenter ble drept. Han navngis som Erick Uriel «N». Foto: Mexicos påtalemyndighet/Reuters/NTB Scanpix.
STUDENTAMASSAKREN I 2014: Politiet i Mexico har pågrepet denne mannen som sentral i forbindelse med studentmassakren i 2014 der 43 studenter ble drept. Han navngis som Erick Uriel «N». Foto: Mexicos påtalemyndighet/Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

Pågrep antatt hovedmann for studentmassakre i Mexico

Bare en av 43 lærerstudenter fra 2014 er funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mexicanske myndigheter sier de har pågrepet en mann som spilte en «avgjørende rolle» i forsvinningen, og den antatte massakren, av 43 studenter i 2014.

Den pågrepne mannen navngis som Erick Uriel «N», og er medlem av narkokartellet Guerreros Unidos.

Han skal være en av fem mistenkte, som myndighetene har utlyst dusør for på om lag 620 000 kroner.

- Etterforskningen har identifisert han som en av dem som spilte en avgjørende rolle i studentenes forsvinning i byen Iguala, sier Alfredo Higuera, som jobber for påtalemyndigheten, på en pressekonferanse mandag.

Han opplyste at Uriel «N» hadde direkte kontakt med studentene.

Det uoppklarte mysteriet rundt de 43 studentene, som forsvant 26. september 2014, har forblitt et åpent sår i Mexico.

Den siste sikre observasjonen av studentene var da de ble angrepet av politiet i Iguala, etter å ha kapret flere busser for å kjøre til en demonstrasjon.

En av 43 funnet

Tidligere har påtalemyndigheten hevdet at politiet overleverte lærerstudentene til drapsmenn fra Guerreros Unidos, som drepte dem, brente likene og dumpet restene i en elv.

Det er kun funnet levninger etter én av studentene.

En uavhengig gransking fra Den latinamerikanske menneskerettighetskommisjonen har imidlertid avvist myndighetenes versjon av hendelsesforløpet.

Hittil er over 100 mennesker arrestert i forbindelse med saken, blant dem en rekke politifolk, bandemedlemmer og borgermesteren i byen og hans kone.

(NTB-AFP).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer